Varkauden elokuvaohjelmisto 5. – 11.2.2016:

Spread the love

Maxim 1

Vallattomat pikkuoravat palaavat valkokankaille vauhdikkaassa elokuvassa ALVIN JA PIKKUORAVAT: REISSUSSA. Lukuisien väärinymmärrysten summana Alvin, Simo ja Tero uskovat rakkaan ”isähahmonsa” Dave kosivan tyttöystäväänsä ja hylkäävänsä heidät. Pikkuoravilla on kolme päivää aikaa estää Daven kosinta, eikä vain hänen menettämisen pelossa, vaan koska kosinnan myötä he saisivat myös kamalan velipuolen. On siis aika pakata kassit ja lähteä reissuun!

Elokuva on suomeksi puhuttu, ääninä mm. Antti Jaakola, Jon-Jon Geitel, Petrus Kähkönen, Samuel Harjanne, Henri Piispanen, Jenni Sivonen, Antti Pääkkönen, Saara Lehtonen, Annituuli Kasurinen ja Heljä Heikkinen.

ALVIN JA PIKKUORAVAT: REISSUSSA
Maxim 1
Suomen ensi-ilta!
Pe klo 17.00
La – su klo 15.00
Ma – to klo 17.00
K7/täysi-ikäisen seur. K4 Esitys 1h 31 min
(Levitys: SF Film Finland)

Lauri Nurksen ohjaama TAPPAJAN NÄKÖINEN MIES –elokuva perustuu Matti Röngän Viktor Kärppä-dekkariin ”Tuliaiset Moskovasta.”

Elokuvassa Viktor Kärppä joutuu tahtomattaan keskelle Venäjän sisäistä valtataistelua, jossa tulilinjalla on Venäjän uusi uudismielinen presidentti. Pian Kärpän perässä ovat sekä palkkatappajat että suojelupoliisi ja vaarassa on myös Kärpän perhe. Pelastaakseen itsensä ja perheensä täytyy Kärpän turvautua ystäväänsä poliisi Korhoseen sekä veljeensä Alekseihin

Elokuvan pääosissa nähdään Samuli Edelmann, Samuli Edelmann, Martti Suosalo, Ville Haapasalo, Maria Ylipää, Krista Kosonen ja Katja Küttner.

TAPPAJAN NÄKÖINEN MIES
Maxim 1
Suomen ensi-ilta!
Pe klo 19.00
La – su klo 17.00 ja 19.00
Ma – to klo 19.00
K12 Esitys 1h 36 min
(Levitys: Nordisk Film)
MAXIM 1 & 2 & 3

Upea JÄRVEN TARINA –elokuva vie katsojan Suomen luonnon ainutlaatuisimman aarteen, järviemme, saloihin ja myytteihin. Suomalaisen kulttuurin ja muinaisten uskontojen tarinat heräävät henkiin, kun pinnan alla oleva maailma avataan katsojille ensi kertaa tässä laajuudessa. Järven tarinassa kaikki kerrotaan veden kautta; selityksensä saavat niin maailman synty kuin veden äärellä ja alla elävät eläimet, kasvit ja hyönteiset. Vuodenajat vaihtuvat tarinoiden myötä, yli kuusi tuhatta vuotta järvien historiaa kerrotaan vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta.

Elokuvan ovat ohjanneet Marko Röhr ja Kim Saarniluoto. Kuvaajina elokuvassa toimivat Suomen johtavat luontokuvaajat. Kertojana toimii Samuli Edelmann ja musiikkia elokuvaan on tehnyt Johanna Kurkela. JÄRVEN TARINA

Maxim 1 / 2 / 3
4. viikko!
Pe klo 17.15 (Maxim 2)
La klo 14.30 (Maxim 3)
Su klo 14.15 (Maxim 3)
Ma klo 17.15 (Maxim 2)
Ke klo 13.00 (Maxim 1)
To klo 16.15 (Maxim 2)
Sallittu Esitys 1h 20 min
(Levitys: Nordisk Film)

Maxim 2

TANSKALAINEN TYTTÖ on koskettava rakkaustarina, joka pohjautuu Lili Elben ja Gerda Wegenerin elämäntarinaan. Heitä elokuvassa esittävät Eddie Redmayne ja ruotsalaissyntyinen näyttelijätär Alicia Vikander. Ohjauksesta vastaa Oscar-voittaja Tom Hooper.

Vuoden 1926 Kööpenhaminassa elävä taiteilija Einar Wegener, joka on naimisissa Gerda Wegenerin kanssa, tunnetaan maisemamaalauksistaan. Myös Gerda on taiteilija, vähemmän tunnettu, mutta työllistyy merkkihenkilöiden muotokuvamaalarina. Heidän avioliittonsa on vahva ja täynnä rakkautta.

Kaikki muuttuu, kun Gerda pyytää miestään asettumaan malliksi ja pukeutumaan naisen asuun viimeistelläkseen maalauksensa. Kokemus mullistaa pariskunnan koko elämän. Einar huomaa, että ollessaan Lili hän kykenee toteuttamaan itseään aidoimmillaan ja ryhtyy elämään naisena. Gerda taas löytää Lilistä uuden muusan ja kypsyy taiteilijana uuteen kukoistukseen. Pariskunta joutuu kohtaamaan myös ympäröivän yhteiskunnan ennakkoluulot.

He lähtevät kotimaastaan avomielisempään Pariisiin, missä Gerda etenee urallaan taiteilijana. Heidän avioliittonsa elää ja muuttuu, eikä ongelmiakaan voida välttää. Yhä uudelleen ja uudelleen Gerda kuitenkin osoittaa tukensa Lilille transsukupuolisena naisena matkalla, joka tekee hänestä yhden maailman ensimmäisistä sukupuolenkorjauksen pioneereista. Toistensa kautta molemmat löytävät rohkeutta olla oma itsensä.

Elokuva on parhaillaan ehdolla neljään Oscariin.

TANSKALAINEN TYTTÖ
Maxim 2
Suomen ensi-ilta!
Pe klo 19.15
La klo 17.45
Su – ti klo 19.15
Ke – to klo 18.00
K16 Esitys 2h
(Levitys: Finnkinon teatterilevitys)

Xavier Giannolin komediassa MARGUERITE tutustutaan upporikkaaseen hienostorouva Marguerite Dumont’iin. Arvostettu rouva on paitsi arvostettu hyväntekijä, myös musiikinharrastaja ja laulaja. Nainen haaveilee oopperalaulajan urasta ja pyrkii kohti unelmaansa kaikin keinoin. Kukaan ei vain uskalla kertoa hänelle, että hän laulaa pahasti nuotin vierestä…

Komediallisen draaman pääosissa nähdään Catherine Frot, Christa Théret ja André Marcon.

MARGUERITE
Maxim 2
Matinea!
Su klo 16.30
Ti klo 16.45
K12 Esitys 2h 9 min
(Levitys: Cinema Mondo)

Atte Blom, Otto Donner ja Christian Schwindt ovat kolme kaverusta, räiskyvää persoonaa ja itsepäistä pioneeria, joilla on tahtotila muuttaa Suomen asenneilmapiiriä ja kulttuuria. Vuonna 1966 he perustavat oman levy-yhtiön, joka tuo humppa-Suomen rytinällä rock-aikaan. Love Recordsista muusikoineen tulee nopeasti ilmiö, jollaista ei ole sen koommin Suomessa nähty.

Love Records mullisti 60- ja 70-luvun musiikkimaailman, nuorisokulttuurin ja loi uskoa tulevaisuuteen. Love Recordsin artisteja olivat muun muassa Dave Lindholm, Rauli ”Badding” Somerjoki, Jim Pembroke ja M. A. Numminen. Vuosina 1966–1979 toiminut Love Records ehti julkaista toimintansa aikana lähes 400 LP-levyä.

Aleksi Mäkelän ohjaama LOVE RECORDS – ANNA MULLE LOVEE kertoo Love Recordsin huikean tarinan.

Päärooleissa nähdään Jarkko Niemi, Tomi Alatalo, Riku Nieminen, Pirkka-Pekka Petelius ja Alina Tomnikov.

LOVE RECORDS – ANNA MULLE LOVEE
Maxim 2
2. ja viimeinen viikko!
La klo 15.30
Su klo 14.00
Ke klo 13.30
K12 Esitys 1h 50 min
(Levitys: Future Film)
MAXIM 3

Aleksi Salmenperän ohjaama JÄTTILÄINEN paljastaa suomalaisen korruption. Talvivaaran kaivoksen tositapahtumiin perustuvan fiktioelokuvan päärooleissa nähdään mm. Joonas Saartamo, Jani Volanen, Peter Franzén, Saara Kotkaniemi, Elena Leeve ja Pertti Sveholm.

Nuori ja kunnianhimoinen virkamies Jussi saa käsiteltäväkseen valtavan nikkelikaivoksen ympäristöluvan Kainuussa. Karismaattisen ja voimakastahtoisen Pekka Perän johtama Talvivaara käyttää täysin uutta menetelmää mineraalien keräämiseen. Kaivos on tuomassa paikkakunnalle sinne kipeästi kaivattuja uusia työpaikkoja. Jussi alkaa kuitenkin epäillä, ettei hänelle ehkä ole kerrottu koko totuutta. Uusi prosessi ei ehkä olekaan aivan niin harmiton kuin hänen on annettu ymmärtää.

Jussin täytyy päättää missä joukkueessa hän pelaa vai pelaako ollenkaan.

JÄTTILÄINEN
Maxim 3
2. ja viimeinen viikko!
La – su klo 16.15
Ke klo 13.15
K12 Esitys 1h 37 min
(Levitys: Nordisk Film)

Tositapahtumien inspiroima THE REVENANT on mukaansatempaava ja tunteikas elokuvakokemus, joka kertoo yhden miehen eloonjäämiskamppailusta ja ihmismielen uskomattomasta voimasta. Tutkimusmatkalla Amerikan kartoittamattomassa erämaassa legendaarinen matkaaja Hugh Glass joutuu karhun raatelemaksi ja hänen oma metsästystiiminsä jättää hänet kuoleman omaksi. Selviytyäkseen Glassin on kestettävä uskomattomia vastoinkäymisiä ja ystävänsä John Fitzgeraldin petos. Sisun ja perheensä rakkauden voimalla Glassin täytyy kulkea läpi ankaran talven periksi antamatta elääkseen ja löytääkseen pelastuksen.

THE REVENANTIN on ohjannut ja käsikirjoittanut palkittu elokuvantekijä, Oscar –voittaja Alejandro González Iñárritu ja sen pääosissa ovat Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter, Domhnall Gleeson, Lukas Haas, Kristoffer Joner ja Brad Carter.

Elokuva on parhaillaan ehdolla peräti 12 Oscariin.

THE REVENANT
Maxim 3
2. viikko!
Pe – to klo 18.15
K16 Esitys 2h 37 min
(Levitys: SF Film Finland)

Jätä kommentti