Varkauden elokuvaohjelmisto 29.1. – 4.2.2016

Spread the love

Maxim 1

Upea JÄRVEN TARINA-elokuva vie katsojan Suomen luonnon ainutlaatuisimman aarteen, järviemme, saloihin ja myytteihin. Suomalaisen kulttuurin ja muinaisten uskontojen tarinat heräävät henkiin, kun pinnan alla oleva maailma avataan katsojille ensi kertaa tässä laajuudessa. Järven tarinassa kaikki kerrotaan veden kautta; selityksensä saavat niin maailman synty kuin veden äärellä ja alla elävät eläimet, kasvit ja hyönteiset. Vuodenajat vaihtuvat tarinoiden myötä, yli kuusi tuhatta vuotta järvien historiaa kerrotaan vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta.

Elokuvan ovat ohjanneet Marko Röhr ja Kim Saarniluoto. Kuvaajina elokuvassa toimivat Suomen johtavat luontokuvaajat. Kertojana toimii Samuli Edelmann ja musiikkia elokuvaan on tehnyt Johanna Kurkela. JÄRVEN TARINA

Maxim 1 /3
3. viikko!
Pe klo 17.15
La – su klo 15.15
Ma – ke klo 17.15
To klo 13.30 (Maxim 3)
Sallittu Esitys 1h 20 min
(Levitys: Nordisk Film)

Atte Blom, Otto Donner ja Christian Schwindt ovat kolme kaverusta, räiskyvää persoonaa ja itsepäistä pioneeria, joilla on tahtotila muuttaa Suomen asenneilmapiiriä ja kulttuuria. Vuonna 1966 he perustavat oman levy-yhtiön, joka tuo humppa-Suomen rytinällä rock-aikaan. Love Recordsista muusikoineen tulee nopeasti ilmiö, jollaista ei ole sen koommin Suomessa nähty.

Love Records mullisti 60- ja 70-luvun musiikkimaailman, nuorisokulttuurin ja loi uskoa tulevaisuuteen. Love Recordsin artisteja olivat muun muassa Dave Lindholm, Rauli ”Badding” Somerjoki, Jim Pembroke ja M. A. Numminen. Vuosina 1966–1979 toiminut Love Records ehti julkaista toimintansa aikana lähes 400 LP-levyä.

Aleksi Mäkelän ohjaama LOVE RECORDS – ANNA MULLE LOVEE kertoo Love Recordsin huikean tarinan.

Päärooleissa nähdään Jarkko Niemi, Tomi Alatalo, Riku Nieminen, Pirkka-Pekka Petelius ja Alina Tomnikov.

LOVE RECORDS – ANNA MULLE LOVEE
Maxim 1
Suomen ensi-ilta!
Pe – ke joka ilta klo 19.00
To klo 18.30
K12 Esitys 1h 50 min
(Levitys: Future Film)

Aleksi Salmenperän ohjaama JÄTTILÄINEN paljastaa suomalaisen korruption. Talvivaaran kaivoksen tositapahtumiin perustuvan fiktioelokuvan päärooleissa nähdään mm. Joonas Saartamo, Jani Volanen, Peter Franzén, Saara Kotkaniemi, Elena Leeve ja Pertti Sveholm.

Nuori ja kunnianhimoinen virkamies Jussi saa käsiteltäväkseen valtavan nikkelikaivoksen ympäristöluvan Kainuussa. Karismaattisen ja voimakastahtoisen Pekka Perän johtama Talvivaara käyttää täysin uutta menetelmää mineraalien keräämiseen. Kaivos on tuomassa paikkakunnalle sinne kipeästi kaivattuja uusia työpaikkoja. Jussi alkaa kuitenkin epäillä, ettei hänelle ehkä ole kerrottu koko totuutta. Uusi prosessi ei ehkä olekaan aivan niin harmiton kuin hänen on annettu ymmärtää.

Jussin täytyy päättää missä joukkueessa hän pelaa vai pelaako ollenkaan.

JÄTTILÄINEN
Maxim 1 / 2 / 3
Ensi-ilta!
Pe klo 18.15 (Maxim 2)
La – su klo 17.00 (Maxim 1)
Ti klo 18.15 (Maxim 3)
To klo 13.15 (Maxim 2)
K12 Esitys 1h 37
(Levitys: Nordisk Film)
MAXIM 2

Mika Kaurismäen ohjaama TYTTÖKUNINGAS on tarina Ruotsin kuningatar Kristiinasta, joka syntyi ainoana lapsena odotetuksi kruununperilliseksi ja kasvatettiin isänsä pyynnöstä prinssinä. Nuori Kristiina joutui kruununperijäksi jo kuusivuotiaana isänsä kuollessa, ja Ruotsin hallitsija hänestä tuli 18 vuotiaana. Kristiina omasi ikäisekseen poikkeuksellista viisautta ja halua muutokseen. Hän myös rikkoi vahvasti aikansa naiskäsitystä – hän mm. miekkaili, metsästi karhuja ja pukeutui usein housuihin – ja ajautui väistämättä yhteenottoihin hovin konservatiivisten luterilaisten aatelismiehien kanssa.

Elokuvan pääosissa nähdään Malin Buska, Sarah Gadon, Michael Nyqvist, Lucas Bryant, Laura Birn, François Arnaud, Martina Gedeck, Peter Lohmeyer, Patrick Bauchau, Hippolyte Girardot, Timo Torikka ja Samuli Edelmann.

Hopeatähti-esityksen alustaa Tapio Tuomainen.

TYTTÖKUNINGAS
Maxim 2 / 1
Ensi-ilta/ Hopeatähti – vain nämä esitykset!
La – su klo 15.30
Ke klo 18.15
To klo 13.00 (Maxim 1)
K12 Esitys 1h 46 min
(Levitys: SF Film)

Quentin Tarantinon uutuus THE HATEFUL EIGHT sijoittuu Yhdysvaltain sisällissodan jälkeisiin vuosiin. Hevosvankkurit kiitävät halki talvisen Wyomingin. Kyydissä istuvat palkkionmetsästäjä John Ruth (Kurt Russell) ja hänen vangitsemansa henkipatto Daisy Domergue. Heillä on kiire Red Rockiin, kaupunkiin missä ”Pyövelinä” näillä main tunnetun Ruthin on määrä tuoda Domergue oikeuden eteen. Matkan varrella he kohtaavat kaksi muukalaista. Majuri Marquis Warren on entinen Pohjoisvaltioiden sotilas ja nykyään pahamaineinen palkkionmetsästäjä. Chris Mannix on syvän etelän luopio, joka väittää olevansa kaupungin uusi seriffi.

Lumimyrsky pysäyttää joukkion etenemisen ja Ruth, Domergue, Warren ja Mannix suuntaavat vuorensolan suojiin majataloon. Mutta perillä heitä ei olekaan vastassa paikan omistaja vaan neljä vierasta kasvoa: Bob joka hoitaa paikkaa majatalon omistajan vieraillessa äitinsä luona, Red Rockin pyöveli Oswaldo Mobra), karjapaimen Joe Gage ja etelävaltioiden armeijan kenraali Sanford Smithers. Kun myrsky yltyy vuoristossa, kahdeksan matkalaista huomaa, etteivät he ehkä koskaan tule pääsemän Red Rockiin… Elokuvan pääosissa nähdään Samuel L. Jackson, Tim Roth, Kurt Russell, Walton Goggins, Jennifer Jason Leigh, Bruce Dern, Michael Madsen, Demian Bichir ja Channing Tatum.

THE HATEFUL EIGHT
Maxim 2
3. ja viimeinen viikko!
La, su, ma ja to klo 18.15
K16 Esitys 2h 48 min
(Levitys: Finnkino)
MAXIM 3

Tositapahtumien inspiroima THE REVENANT on mukaansatempaava ja tunteikas elokuvakokemus, joka kertoo yhden miehen eloonjäämiskamppailusta ja ihmismielen uskomattomasta voimasta. Tutkimusmatkalla Amerikan kartoittamattomassa erämaassa legendaarinen matkaaja Hugh Glass joutuu karhun raatelemaksi ja hänen oma metsästystiiminä jättää hänet kuoleman omaksi. Selviytyäkseen Glassin on kestettävä uskomattomia vastoinkäymisiä ja ystävänsä John Fitzgeraldin petos. Sisun ja perheensä rakkauden voimalla Glassin täytyy kulkea läpi ankaran talven periksi antamatta elääkseen ja löytääkseen pelastuksen.

THE REVENANTIN on ohjannut ja käsikirjoittanut palkittu elokuvantekijä, Oscar –voittaja Alejandro González Iñárritu ja sen pääosissa ovat Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter, Domhnall Gleeson, Lukas Haas, Kristoffer Joner ja Brad Carter.

Elokuva on parhaillaan ehdolla peräti 12 Oscariin.

THE REVENANT
Maxim 3 / 2
Suomen ensi-ilta!
Pe – to joka ilta klo 18.00 (Ti Maxim 2)
K16 Esitys 2h 37 min
(Levitys: Future Film)

Entä jos maapallon elämän ikiajoiksi muuttanut asteroidi ei olisikaan osunut tänne eivätkä dinosaurukset olisi kuolleet? Hauska ja sydämellinen animaatio KUNNON DINOSAURUS näyttää, miten dinosaurukset kehittyivät älykkäiksi ja hillityiksi olennoiksi, kun taas ihmiset jäivät vähän villeiksi. Elokuva seuraa nuorta Arlo-nimistä dinosaurusta, joka joutuu huikeaan seikkailuun ihmisystävänsä Spotin kanssa. Heidän epätavallinen ystävyytensä tuo kaksi maailmaa yhteen ja näyttää, että sankarit voivat olla minkä muotoisia ja kokoisia tahansa.

KUNNON DINOSAURUS 3D
Maxim 3
4. ja viimeinen viikko!
3D-esitykset, suomeksi puhuttu:
La – su klo 15.45
K7/täysi-ikäisen seur. K4 Esitys 1h 40 min (Levitys: Walt Disney Studios)

Jätä kommentti