Valtakunnallinen Green Craft neulekeräyskampanja helmikuun alussa

Spread the love

Green CraftNyt voi hyödyntää vanhat, rikkinäiset ja kuluneet neulevaatteet uusiksi tuotteiksi – villapaidat, parittomat villasukat, lapaset, myssyt ja muut villaneuleet – tuomalla ne lähimpään Taitoyhdistykseen.

Varkauden Taito Shop osallistuu valtakunnalliseen Green Craft-neulekeräyskampanjaan helmikuun alussa. Vanhat ja rikkinäiset neuleet voi toimittaa Taito Shopiin 1.-14.2. Keräyksen jälkeen ne toimitetaan Dafecor Oy:lle, joka muokkaa neuleet uudeksi kuiduksi ja jalostaa niistä materiaalia mm. käsityökäyttöön.

Kampanjan toivotaan tuovan lisänäkyvyyttä uuden jätelain muutokseen. Valtakunnalliseen neulekeräyskampanjaan voi mainiosti haastaa myös naapurit, työkaverit ja perheenjäsenet – kaappien siivoustalkoisiin, joissa tehdään samalla hyvää luonnolle. Ja pääsee neulekeräyskampanjan välityksellä myös tutustumaan taitokeskusten monipuoliseen kurssitarjontaan ja toimintaan.

Vuoden 2016 alusta tekstiilejä ei saa toimittaa kaatopaikalle. Valtaosa materiaaleista, joita ei kierrätetä kirpputoreilla tai hyödynnetä uudestaan, päätyy todennäköisesti polttolaitoksiin. Samalla arvokas materiaali tuhoutuu lopullisesti.

Perjantaina 5.2.  klo 12-17 Varkauden Taito Shopissa esitellään Dafecorin  Green Craft kierrätyshuopaa ja siitä valmistettuja sisustustuotteita.

Green Craft® on konsepti, joka yhdistää kestävän käsityön ja kierrätystekstiilimateriaalit. Lisätietoa www.greencraft.fi tai taito.fi

Jätä kommentti