TUL Järvi-Suomi ry perustettiin Varkaudessa

Spread the love
Allekirjoitus
Perustamisen kokouksen allekirjoittajina toimivat (kuvassa vas.) Saimaan piirin puheenjohtaja Juha Kauppinen, Karjalan Olavi Pennanen, Keski-Suomen Kimmo Suomi ja Savon Pekka Hahl. Lisäksi perustamiskirjan allekirjoittivat piirien varapuheenjohtajat. (Kuva: Hannu Kiminkinen.)

Vuonna 2013 toukokuussa Kemissä pidetyssä Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:n sääntömääräisessä liittokokouksessa päätettiin, että liiton alueellinen toimintamalli tullaan organisoimaan uudelleen tulevien vuosien aikana. Keskisessä ja itäisessä Suomessa on pistetty tuulemaan. TUL:n Karjalan, Keski-Suomen, Saimaan ja Savon piirien hallitukset muodostivat jo v. 2013 syksyllä alueellisen yhteenliittymän. Piirit perustivat 8.12.2015 Varkaudessa TUL Järvi-Suomi ry-nimisen aluejärjestön.

TUL Järvi-Suomi ry aluejärjestön toimesta tullaan toteuttamaan jatkossa liiton tämän alueen alueellinen kilpailu- ja koulutustoiminta. Alkutaipaleen tärkeimpänä tavoitteena on kuitenkin alueen n. 220 TUL:n jäsenseuran palvelutoiminnan turvaaminen, mihin pyritään saamaan lisäresursseja ainakin piirien päällekkäisiä hallintotoimintoja vähentämällä.

Perustamiskokouksessa aluejärjestön puheenjohtajaksi nimettiin varkautelainen Hannu Kiminkinen, varapuheenjohtajaksi polvijärveläinen Voitto Parikka. 2016 – 2017 aluejärjestön hallitukseen kuuluvat lisäksi Petri Hagman (Jyväskylä), Pekka Hahl (Varkaus), Päivi Huttunen (Leppävirta), Juha Kauppinen (Savonlinna), Jarmo Lahtinen (Lappeenranta), Olavi Pennanen( Kontiolahti) ja Kimmo Suomi (Jyväskylä). Nimetyt yleisvarajäsenet ovat Jari Hellman (Lappeenranta), Seppo Kivihalme (Joensuu), Helka Maltolahti (Laukaa) ja Maija-Liisa Rytkönen (Joroinen). Hallituksen ulkopuolinen sihteeri on TUL:n Keski-Suomen ja Savon piirien toiminnanjohtaja Anna-Maija Piippo.

[sam id=4 codes=’false’]

Jätä kommentti