Jorma Hynninen konsertoi Varkaudessa

Spread the love
Jorma Hynninen ja Kalevi Kiviniemi. Kuva: Heikki Tuuli.
Jorma Hynninen ja Kalevi Kiviniemi. Kuva: Heikki Tuuli.

Suomalaisen  säveltaiteen  ehdottomaan  kärkeen  kuuluvien  Jorma  Hynnisen  ja  Kalevi Kiviniemen  tunnelmallinen  joulukonsertti  kuullaan  Varkauden  kirkossa  keskiviikkona  2.12.  klo 19.  Kyseiset  taiteilijat  ovat  esiintyneet  yhdessä  jo  vuosikymmeniä,  maamme  lisäksi  mm.  Japanissa,  Saksassa  ja  Ruotsissa  sekä  julkaisseet  useita  yhteisiä  levyjä.  Nyt  Hynninen  on lopettelemassa  uraansa, viimeisen  lied-konserttinsa  hän  laulaa  ensi  kesänä  Savonlinnan  oopperajuhlilla.

Baritoni  Jorma  Hynnistä  pidetään  suomalaisen  laulutaiteen  historian  suurimpana  tulkkina kautta  aikojen  sekä  poikkeuksellisen  mittavan  uran  tehneenä  ooppera-,  lied-  ja konserttilaulajana.  Hänen  kansainvälisen  uransa  merkittävimpiä  näyttämöjä  ovat  olleet  mm.  New  Yorkin  Metropolitan,  Milanon  La  Scala  ja  Wienin  valtionooppera.  Lisäksi  Hynninen  on laulanut  useiden  suomalaisten  oopperoiden  kantaesityksissä,  joista  monen  päärooli  on sävelletty  nimenomaan  häntä  varten.  Hynninen  on  toiminut  myös  mm.  Savonlinnan oopperajuhlien  sekä  Suomen  Kansallisoopperan  taiteellisena  johtajana.  Vuonna  1990  Jorma Hynninen  nimitettiin  taiteilijaprofessoriksi.

Konserttiurkuri  Kalevi  Kiviniemi  lukeutuu  maailman  huippu-urkureiden  terävimpään kärkeen.  Kansainvälinen  ura  on  vienyt  Kiviniemeä  ympäri  maailmaa  ja  levytyksiä  hänellä  on  kertynyt liki  160.  Yhteistyötä  hän  on  tehnyt  mm.  Barbara  Hendricksin,  Liana  Isakadzen,  Moskovan sinfoniaorkesterin  ja  Moskovan  kamariorkesterin  kanssa.  Kiviniemen  saamista  tunnustuksista mainittakoon  vuonna  2009  säveltaiteen valtionpalkinto  sekä  v.  2014  Pro Cultura  Tavastica  et Fennica -mitali.  Kansainvälisten  arvioiden  mukaan  Kiviniemi  kuuluu  aikamme  merkittävimpiin muusikoihin.

Varkauden  kirkon  konsertissa  kuullaan  mm.  Jean  Sibeliuksen  Joululaulut  op. 1 sekä  muuta tunnelmallista  suomalaista jouluohjelmistoa.  Ohjelmassa  mukana  myös  Hynnisen  itsensä sanoittama,   Kimmo  Hakolan  säveltämä  joululaulu  Puer  natus  in Betlehem.  Konsertti  on  osa Hynnisen  ja  Kiviniemen  joulukiertuetta.

Musiikkivideoita Jorma Hynniseltä:

Jätä kommentti