Tähtivierailu Joensuusta Varkauden Teatteriin

Spread the love
Kuva: Johanna Turunen
Kuva: Johanna Turunen

Carlos Sedano & Grupo Vocal: ”Tunteella”-konsertti vierailee Varkauden Teatterissa keskiviikkona 25.11.

Vuonna 2000 joensuulainen teatterikapellimestari Carlos Sedano kokosi lauluryhmän paikallisista lauluharrastajista sekä musiikin opiskelijoista. Lauluryhmä sai nimen Grupo Vocal, joka on espanjaa ja tarkoittaa laulavaa ryhmää.

Grupo Vocal vieraili ensimmäisen kerran Joensuun kaupunginteatterissa vuosina 2000-2001 ”Elämää ja erotiikkaa”- sekä ”Mies ei puhu”-esitysten taustalaulajina. Tämän jälkeen ryhmä on tehnyt erilaisia produktioita teemapohjaisesti.

Juice Leskisen elämäntyöstä Grupo Vocal kasasi viihdyttävän kabareen nimeltä ”Älä sanojasi syö”. Kabaree sisälsi Juicen runoja sekä sävellyksiä. ”Älä sanojasi syö”-kabaree esitettiin toistamiseen Juicen poismenon kunniaksi.

Tangon saloihin pureuduttiin konsertissa ”Tangon taikaa”. Tämä konsertti sisälsi tangoja argentiinalaisilta mestareilta aina suomalaisiin tuttuihin tangoihin. ”Tangon taikaa”-konsertissa Grupo Vocalin yhtenä solistina oli tangokuningas Erkki Räsänen, joka tulkitsi erinomaisesti mm. Carlos Gardelin unohtumattomia tangosävellyksiä.

Lauluryhmän luotsaajan Carloksen jäätyä viettämään ansaittuja eläkepäiviään Grupo Vocal oli näyttävästi mukana jäähyväiskonsertissa nimeltä ”Musiikkimalja”. ”Musiikkimalja” esitettiin Carelia-salissa, ja se tehtiin yhteistyönä Joensuun kaupunginteatterin sekä Joensuun konservatorion kanssa. Mukana olivat teatterin näyttelijöitä, konservatorion laulajia sekä konservatorion sinfoniaorkesteri. Vierailevana tähtenä oli viuluvirtuoosi Vasile Pantir. ”Musiikkimalja” sisälsi kattavan koosteen Carlos Sedanon omia musikaalisävellyksiä sekä muita kansainvälisiä musikaalikappaleita. ”Musiikkimaljan” esityksiä oli myös värittämässä paikallisen tanssistudion Cat Peoplen tanssijat.

Kansainvälisiin iskelmiin Grupo Vocal pureutui produktiossa nimeltä ”All My Loving”. Tämä viihdyttävä esitys sisälsi ikivihreitä melodioita Beatlesista Carpentersiin.

Suomi- iskelmästä Grupo Vocal teki kattavan tutkielman nimeltä ”Kotimainen juttu”. Tässä esityksessä ryhmä lauloi kotimaisen kevyen musiikin parhaimmistoa aina Toivo Kärjestä Rauno Lehtiseen Carlos Sedanon omia sävellyksiä unohtamatta.

Viiteentoista vuoteen on mahtunut kaikenlaista, joista viimeisimpänä tuotantona Grupo Vocal teki musikaali- ja elokuvasävytteisen musiikkikavalkaadin ”Amore e cinema”. Se sisälsi valkokankaan ja näyttämöiden helmiä kuten ”Somewhere over the rainbow”, ”Love story” ja ”Vain rakkaus”.

Tunteella, Grupo Vocal

Tällä hetkellä työn alla oleva ”Tunteella, Grupo Vocal”-konsertti sisältää kaikkea edellä mainittua, nimittäin ryhmä juhlii tänä vuonna 15-vuotisjuhlavuottaan. On konsertissa mukana myös muutama tuore uutuuskappalekin, ja mainittakoon vielä, että Grupo Vocalilla on oma salainen aseensa, nimittäin kaikki sovitukset on räätälöity johtajan toimesta, eli Carlos Sedanon käsiala näkyy jokaisessa kappaleessa. Siis näitä sovituksia ei muualla kuule.

Jätä kommentti