Joulupotkuri, pikkujoulupiparinen joulushow teatterilla

Spread the love
Tämä porukka takaa, että Joulupotkurissa on monenlaista - vanhaa, riehakasta ja myös jotain ihan pähkähullua. (Kuva: Sari Kaurola)
Tämä porukka takaa, että Joulupotkurissa on monenlaista – vanhaa, riehakasta ja myös jotain ihan pähkähullua. (Kuva: Sari Kaurola)

Varkauden Teatteri pistää ”isompaa vaihdetta silmään” ja jälleen on tulossa uutta – sellaista, jota ilmeisesti aiemmin ei ole Varkauden Teatterissa toteutettu. Nimittäin perjantaina 20. marraskuuta saa ensi-iltansa musiikin ryydittämä spektaakkeli ”Joulupotkuri”, jota teatteriväki esittää kahdeksan kertaa. Reilussa puolitoistatuntisessa Joulupotkurissa, jouluisesta musiikista koostuvassa show´ssa, tunteiden kirjo vaihtelee haikeudesta riehakkaaseen pikkujouluticoticoon. Pikkujoulupöhinää edistämässä on väliaika, jonka osuus illasta on puolisen tuntia.

Joulupotkurin on käsikirjoittanut ja ohjannut teatterinjohtaja Kari Suhonen. Tarinan kehyskertomuksessa ovat sisarukset Eira (Leena Liimatainen) ja Leena (Annikka Kaistinen). Joulupotkurin työryhmässä laulavat ja soittavat vaihtuvissa kokoonpanoissa Jussi Immonen, Sakari Kautto, Piia Kolima, Marianne Kettunen, Kirsi Laamanen, Jukka-Pekka Löhönen, Markku Ryytty, Kari Suhonen, Marja Sundgren ja Ville-Veikko Valtanen. Show sisältää 16 laulua, jotka ovat valikoituneet periaatteella, ettei kyseessä ole ”Kauneimmat joululaulut”-konsertti. Toki mukana on jouluisia klassikkoja ja herkistäjiä, kuten ”Varpunen jouluaamuna”, mutta välistä Joulupotkuri ”revittelee” oikein kunnolla. On Juice Leskistä, Gösta Sundgvistiä ja Jope Ruonansuuta – on myös asioita, joita ei pidä ottaa vakavasti.

– Laulut ovat osittain soolonumeroita ja osittain mukana on kuoro – on hyvin monenlaista – kattaus on aika laaja. Kehyskertomus syntyi työryhmän ideoista, samoin laulut ovat työryhmän valitsemia. Sen lisäksi, että lauletaan moniäänisesti, jokainen laulamisen lisäksi myös soittaa, kertoo teatterinjohtaja Kari Suhonen ja iloitsee myös musiikillisesta osaamisesta työryhmässä. Hän visioikin, että teatterilla on edellytykset lähteä luomaan teatterin omaa saundia, jolla Varkauden Teatteri soi.

Joulupotkurin musiikin ovat sovittaneet Karja Suhonen ja Marja Sundgren, joista viimeksi mainittu on harjoituttanut kuorot. Puvustus on Veera Onttosen, lavastus Mikko Kosusen, valot Marko Etelärinteeltä, tehosteet Jussi Heiskaselta ja tarpeisto on Mirja Ryytyn.

Nyt marraskuun puolivälinen paikkeilla näytöksistä oli varattuna jo n. 80 prosenttia. Viimeinen Joulupotkuri on nautittavissa 12.12.

Jo ennakkoon Joulupotkurin vauhtiin pääsi mukaan produktion tiedotustilaisuudessa. Pienen välähdyksen saaneena ei voi muuta, kuin ihastella työryhmän osaamista laulamisessa ja soittamisessa. Niin – ja soittimia on mukana todella runsaslukuisesti. Kyllä Varkauden Teatterilla todellakin on oma saundi, joka varmasti tulevaisuudessa on entistäkin enemmän rikastuttamassa teatterissa kävijöiden elämyksiä.

Vesa Moilanen

Jätä kommentti