”Kasvotusten” Väinölässä

Spread the love

Sorsakoskelainen Arto Lamberg on marraskuun taiteilija Taidekeskus Väinölässä. Pari vuotta sitten Lamberg esittäytyi Väinölässä näyttelyllään, jonka kattauksena oli vesivärimaalauksia ja lyijykynäteoksia – muotokuvia ja maisemakuvia sekä myös muita kuvia aihevapaasti.

Nyt marraskuun ajan esillä olevassa ”Kasvotusten”-näyttelyssä on kolmisenkymmentä akryylimaalausta, suurin osa lastulevyille toteutettuna. Pari teosta on kalustemaaleilla maalattuja. Työssään maalaamisen parissa hän on päässyt myös ”alkuvauhtiin” koristeseinämaalauksessa.

Idean ”Kasvotusten”-näyttelyyn Lamberg kertoo saaneensa tämän päivän trendistä eli selfie-valokuvien räjähdysmäisestä ja hektisestä suosiosta.

– Halusin tehdä lähikasvokuvia ja lähimuotokuvia. Suuri osa teosten malleista on löytynyt sosiaalisen median kautta. Olen saanut mallit Instagramin kautta, olen kysynyt mahdollisuutta tehdä muotokuvia ja luvan saatuani olen alkanut työskennellä ja sitten olen näyttänyt ääriviivapiirustuksen mallille. Mallit ovat sittemmin kommentoineet valmiita töitä ja on muodostunut ”instagram-malleihin” tietty side, hän kertoo.

Joissakin näyttelyteoksissa on tekstejä, jotka ovat laulujen sanoja ja instagram-päivitysten mukana olleita tekstejä. Katsoja löytää niistä lisäsisältöä teoksiin.

Taidekeskus Väinölä on Arto Lambergin mukaan kuin ”koti, johon on kiva tulla”.

– Nyt tulee pieni stoppi akryylimaalaukseen ja piirtäminen kutsuu, hän kertoo.

Marraskuun aikana Könönpellon koulun viidesluokkalaiset käyvät tutustumassa ”Kasvotusten”-näyttelyyn ja samalla suunnitellaan ensi kevään yhteistyökuvioita nimeltään ”Taidejuttu” Lambergin kanssa. Eli oppilaat miettivät aiheita, joita he sittemmin työstävät, tekevät luonnoksia, etenevät vaihe kerrallaan levytyöskentelyyn ja teosten valmistuttua pidetään taidenäyttely – aivan samalla kaavalla kuin on jo toteutettu Leppävirran Alapihan koululla.

– ”Taidejuttu” Alapihan koululla meni tosi hienosti ja tekemisen meininki oli tosi huippua. Se antoi minullekin voimia ja potkua kesään tehdä tätä näyttelyä Väinölään.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Teksti ja kuvat: Vesa Moilanen

Jätä kommentti