”Villein Pipo”-näyttely kiertää Keski-Savossa

Spread the love

Moi – mä oon Ville. Pipo on näyttelijä Ville Haapasalon tavaramerkki, jonka hän riisuu vain syödessään, nukkuessaan, kirkossa, lomalla – ja joskus myös saunassa.

Ja mitä ihmettä – Varkaudessa Taito Shopin näyteikkunanäkymä Kauppakadulla pysäyttää kulkijan tehokkaasti – Villen kasvokuvat ja lukuisat, värikkäät pipot komeilevat ikkunassa. Kyseessä on näyttely ”Villein Pipo”, jonka YLE ja Aitomedia järjestivät maaliskuussa 2014.

Kilpailussa ohjeiksi annettiin, jotta suunnittele ja tee mieleisesi ”Villein pipo”. Materiaali ja valmistustapa olivat vapaat, mutta mallin oli oltava valmistajan oma luomus ja myös muiden toteutettavissa. Kilpailuun sai osallistua useammallakin pipolla ja voittajalle luvattiin matka Kaukasukselle Ville Haapasalon kanssa. Ja näin myös tapahtui kesällä 2014.

Pipokilpailuun tuli yli 300 pipoa, joista Ville raateineen valitsi 10 finalistia äänestykseen, jossa ääniä annettiin kaikkiaan 15.349. Voittajaksi valittiin haminalaisen Jouni Tuutin ”Päänsärkijä”-pipo. Toiseksi tuli Outi Ojanen ”4 x 30 päivää”-pipollaan ja kolmanneksi Miisa Asikainen ”Matryoshka and The Bear”-pipollaan.

– On hämmentävää, kuinka aktiivisesti ihmiset tekivät omia luomuksiaan ja äänestivät – nöyrät kiitokset kaikille! Näin on kommentoinut Ville Haapasalo.

Kilpailun jälkeen 44 pipoa on kiertänyt ympäri Suomea – mukana myös voittajapipo. Nyt ”Villein Pipo”-näyttely on Suomi-Venäjä-Seuran Varkauden seudun osaston toimesta saatu Varkauteen, jossa näyttely on 16.11. saakka. Tämän jälkeen näyttely on esillä Joroisissa 17.-30.11. ja Leppävirralla 2.-14.12. Heinävedellä ”Villein Pipo” -näyttely on 15.12. lähtien tämän vuoden loppuun saakka.

Teksti ja kuvat: Vesa Moilanen

[sam id=4 codes=’false’]

Jätä kommentti