Iloa, valoa ja inspiraatiota…

Spread the love

image002Tarinoiden Taulumäki tapahtuma tulee piristämään Varkauden marraskuista Isänpäivän aattoiltaa lauantaina 7.11. klo 16.30-21.00 Varkauden kaupunginkirjastolla – nyt jo 17. kerran. Iloa, valoa ja inspiraatioita-teema tarjoaa eri taiteen alojen esityksiä, työpajoja sekä kiinnostavia kohtaamisia. Ohjelmisto huomioi eri ikäryhmät ja vapaa pääsy tukee saavutettavuutta. Tapahtumassa edustettuna on niin paikallista osaamista, alueen taitajia kuin valtakunnallisia tähtiäkin.

Tämän vuoden ohjelmasisällön pääajatuksena on tuoda esille hyvinvointia monin eri tavoin.
Ravintoon ja terveyteen liittyvästä hyvinvoinnista saa tietoa avoinna olevasta Hyvinvointi Ankkurista ja Cambridge-valmentajalta. Lähituotetorilta voi poimia syksyn satoa ja kerätä vinkkejä ruoanlaittoon Kaljuilta Kokeilta.

Iloa ja mielen hyvinvointia saa vapaaehtoistyöstä, johon voi tutustua seurakunnan lähimmäispalvelun ja SPR:n ystävätoiminnan pisteessä. Liikunnan hyvää tekevästä vaikutuksesta kertoo Energy Fitness Clubin väki, jotka vetävät hyväntuulen verryttelyjä pitkin iltaa.

Ulkona

Tapahtuma alkaa jo ulkoa, kun kirjaston pääsisäänkäynnin viereen pystyttävät ympäristöluotsit telttansa. He kutsuvat nokipannukahveille ja opettavat tarkastelemaan tuttua ympäristöä uusin silmin. Humoristisia ja liikunnallisia kirjastotalon ympärikävelyjä toteuttaa Energy Fitness Club pitkin iltaa.

Lapsille

Lapset pääsevät suunnistamaan, askartelemaan kirjanmerkkejä ja rohkeimmille tarjoutuu käynti sadun maailmaan, Seikkailuun kummaan kaamoskammioon, Liput 2 € myynnissä 2.11. alkaen kirjaston lastenosastolla.

Nuorille

Nuorille on avoinna Game & Tubehall illan ajan kirjaston pohjakerroksessa.

Ainutlaatuista

Sertifioitu terapia-alpakka Kariniemen Jippo toivottaa alkuillan yleisön tervetulleeksi.

Elävä kirjasto lainaa henkilöitä mielenkiintoisiin keskusteluhetkiin, kirjoina mm. taiteilija, maahanmuuttaja, transsukupuolinen ja terapiaeläin kasvattaja.

Aikuisten värityspajassa tehdään yhteisötaideteosta, jonka kuva-aihe on Varkaudesta, Warkauden Teollisuuden 200 juhlavuoden inspiroimana.

Kävijöiden ilmeitä piristävät Sakkyn hiusalan opiskelijat leteillä ja Sini Tullila kasvomaalauksilla.

Kässämartat antavat vinkkejä miten garderobi laitetaan uusiksi, samalla saa hyödyllistä tietoa vaatteiden ympäristövaikutuksista.

Valokuvapajassa tehdään aikamatka Varkauteen ja museon Wiki-työpajassa kootaan muistoja Taulumäeltä.

Hemmotteluhuoneessa luodaan mm. yhteisöllistä aarrekarttaa ja tehdään värianalyysejä.

Työpajoissa tuunataan t-paitoja ja voimakoruja.

Tähtitiedettä auditoriossa

Kassiopeian pienoisplanetaarioesityksissä avautuu tähtitaivas uudella tavoin ja voi kokea elävästi tähtitieteen kehityksen. Liput ovat myynnissä 2.11. alkaen kirjaston lastenosastolla.

Esiintyjät

Huimaa taituruutta näemme Kuopion sirkuksen nuorten taitajien akrobatiaesityksessä.
Yleisö pääsee opettelemaan rivitanssia Warkaus Hot Heel Country Dancersin johdolla.

Kirjailijavieras

Kirjailijavieraaksi saapuu Matti Rönkä, joka tunnetaan myös YLE TV1:n uutisankkurina. Rönkä kertoo uusimmasta kirjastaan Eino. Häntä haastattelee Kirja-Varkauden puheenjohtaja Harri Koivistoinen.

Musiikkia

Illan musiikkitarjonnasta vastaavat alkuillasta trubaduurina teatterinjohtaja Kari Suhonen, Soisalo-musiikkiopiston oppilaskonsertti ja illan tähtenä loppuillasta Jesse Kaikuranta Duo.

Lisäksi

Varkauden Teatterin uusi johtaja Kari Suhonen on yleisön jututettavana ja Suomalainen Kirjakauppa myy Matti Röngän kirjoja isänpäivälahjoiksi.

Kirjaston näyttelytilassa voi tutustua Varkauden Kameraseura ry:n 60-vuotisjuhlanäyttelyyn.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, ainoastaan planetaarioesityksiin ja Seikkailu kummaan kaamoskammioon –kierroksiin on rajoitetun yleisömäärän vuoksi pääsymaksu 2 €/henkilö.

Kirjaston Cafe Ankkuri on avoinna tapahtuman ajan.

Yhteistyössä

Varkauden kaupunginkirjasto, nuorisopalvelut ja museo, Varkauden Teatteri, Soisalo-musiikkiopisto, Teatteriryhmä Nimettömät ry, Savon ammatti- ja aikuisopisto, Taitoshop, Lähituotetoimijat, Varkauden Kässämartat, Kirjallisuusyhdistys Kirja-Varkaus ry, Varkauden Kameraseura ry, Suomalainen Kirjakauppa, Kuopion Sirkus, Allianssi ry, Gummerus Kustannus, Savon Pariisittaret, Hyvinvointi Ankkuri, Energy Fitness Club, Cambridge-valmennus Mira Leskinen ja lukuisat yksittäiset toimijat.

Jätä kommentti