Varkauden elokuvaohjelmista 9.-15.10.2015

Spread the love

Maxim 1

Ihanan tyttökaksikon seikkailut jatkuvat sympaattisessa koko perheen elokuvassa ONNELIN JA ANNELIN TALVI!

Parhaat ystävykset, Onneli ja Anneli, ovat kaksi tavallista pikkutyttöä, ehkä vain vähän onnellisempia kuin useimmat muut, koska heillä on satumainen mahdollisuus asua kahdestaan omassa talossaan. Eräänä joulukuisena iltana heidän ikioman talonsa pihaan ajaa pieni, tuskin kenkälaatikon kokoinen auto, josta nousee ulos pikkuruinen Vaaksanheimon perhe. Vaaksanheimot ovat joutuneet kodittomiksi koska maantiejyrä on hajottanut heidän kotitalonsa. He muuttavat väliaikaisesti Onnelin ja Annelin nukkekotiin asumaan, mutta pian selviää, että kaikilla isoilla ihmisillä ei olekaan hyviä aikeita Vaaksanheimojen suhteen. Tarinan salaperäisten yhteensattumien taustalla on tälläkin kertaa hyväntahtoinen rouva Ruusupuu.

Saara Cantellin ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään Aava Merikanto, Lilja Lehto, Elina Knihtilä, Kiti Kokkonen, Jaakko Saariluoma, Johanna af Schulten, Eija Ahvo, Samuli Vauramo, Inka Kallèn, Joonas Saartamo, Anna-Leena Sipilä, Leena Uotila ja Aleksis Koistinen.

ONNELIN JA ANNELIN TALVI
Maxim 1 / 2
Suomen ensi-ilta!
Pe klo 17.00 (Maxim 1)
La klo 13.00 (Maxim 1), 14.00 (Maxim 2) ja 17.00 (Maxim 1)
Su klo 13.00 ja 17.00 (Maxim 1)
Ma – ti klo 17.00 (Maxim 1)
Ke klo 15.00 ja 17.00 (Maxim 1)
To klo 17.00 (Maxim 1) ja 18.15 (Maxim 2)
-Sallittu- Esitys 1h 25 min Liput 9 €, ke klo 15.00
(Levitys: Nordisk Film)

Huikean suosittu kotimainen komedia on saanut jatkoa – NAPAPIIRIN SANKARIT 2 on täällä!

Janne ja Inari ovat saaneet perheenlisäystä. Kun etelään muuttanut Räihänen saapuu Marjukan kanssa kylään, haluavat naiset lähteä viettämään riehakasta tyttöjen iltaa. Miehet jäävät vastentahtoisesti 1-vuotiaan Lumin lapsenvahdeiksi.

Jannen mielestä Lumi on niin sikeäuninen, että hänen kanssaan voi hyvin lähteä kotoa Ylläkselle juhlimaan häitä. Matkalla on kuitenkin pari muuttujaa ja kohta Lapin yöttömässä yössä etsitään jotain digiboksia kallisarvoisempaa ja nopealiikkeisempää.

Samaan aikaan naiset ovat liekeissä Inarin exän pikku-Mikon (Kari Ketonen) omistamassa loistohotellissa – ja mitä tapahtuu tyttöjen illassa, jää tyttöjen iltaan…

Teppo Airaksisen ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään Jussi Vatanen, Pamela Tola, Miia Nuutila, Timo Lavikainen, Kari Ketonen, Santtu Karvonen ja Joonas Nordman.

NAPAPIIRIN SANKARIT 2
Maxim 1 / 2
2. viikko!
Pe klo 19.00 ja 21.00 (Maxim 1)
La klo 15.00, 19.00 ja 21.00 (Maxim 1)
Su klo 15.00 ja 19.00 (Maxim 1)
Ma klo 19.00 (Maxim 1)
Ti klo 15.00 ja 19.00 (Maxim 1)
Ke klo 16.00 (Maxim 2) ja 19.00 (Maxim 1)
To klo 15.00 ja 19.00 (Maxim 1)
-K12- Esitys 1h 30, ti klo 15.00, ke klo 16.00 ja to klo 15.00
(Levitys: Nordisk Film)

ÄIDIN TOIVE on Joonas Berghällin ohjaama hieno dokumenttielokuva, joka kokoaa yhteen kymmenen naisen tarinat eri puolilta maailmaa. Yhdistävä tekijä tarinoissa on äitiys: oman äidin läsnäolo tai sen puute on ollut ratkaiseva tekijä jokaisen päähenkilömme kohtalon määrittäjänä. Äitiys on elämänmittainen matka, jonka käänteitä ei voi ennustaa.

Naisten kertomat tarinat muodostavat runollisen, tunteikkaan elokuvan äitiydestä ja rakkaudesta: onnen hetkistä lapsen syntymän jälkeen sekä äidin ylpeydestä voidessaan tarjota lapsilleen koulutuksen vaikeissa olosuhteissa. Elokuva kertoo myös traagisista tapahtumista, syyllisyydestä ja peloista, sekä äidin huolesta. Ennen kaikkea elokuva kertoo selviytymisestä: nämä naiset ovat kamppailleet läpi uskomattomien vastoinkäymisten. He antavat toivon paremmasta huomisesta. Elokuvan Suomen ensi-ilta on 16.10., mutta se nähdään ennakkonäytöksenä Hopeatähti-sarjassa. Esityksen alustaa Tapio Tuomainen.

ÄIDIN TOIVE
Maxim 1
Hopeatähti
To klo 13.00
-K12- Esitys 1h 25min
(Levitys: Nordisk Film)

Maxim 2

Tositapahtumiin perustuva, ja myös aidoilla tapahtumapaikoilla kuvattu elokuva EVEREST kertoo uskomattoman tarinan maailman korkeimman vuoren valloitusyrityksestä, jonka aikana raivokas lumimyrsky kaastaa kiipeilijät äärirajoilleen. Kahden retkikunnan ponnistellessa lähes ylitsepääsemättömiä esteitä vastaan maapallon karuimmissa olosuhteissa, heidän haaveensa maailman katon saavuttamisesta muuttuvat henkeäsalpaavaksi selviytymistaisteluksi. Elokuvan on ohjannut Baltasar Kormákur, ja pääosissa nähdään Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Jake Gyllenhaal, Sam Worthington, Keira Knightley, Emily Watson ja Michael Kelly.

EVEREST 3D
Maxim 2
3. ja viimeinen viikko!
3D-versio:
Pe klo 18.00
La, su, ma klo 18.15
To klo 15.45
-K12- Esitys 2 h
(Levitys: Finnkino Oy)

Antti J. Jokisen ohjaama ja Katja Ketun palkittuun menestysromaaniin perustuva KÄTILÖ on tosipohjainen kertomus Vikasilmäksi haukutun Helenan rakastumisesta saksalais-suomalaiseen SS-upseeriin Lapin sodan kynnyksellä. Johannes Angelhurstille Helena on Villisilmä, kaikista muista naisista poikkeava luonnonvoima.

Elokuva on väkevä todistus siitä, mihin ihminen on valmis rakkauden tähden ja kuinka hyvä voittaa pahan.

Pääosissa mm. Krista Kosonen, Lauri Tilkanen, Pirkka-Pekka Petelius ja Tommi Korpela.

KÄTILÖ
Maxim 2
6. ja viimeinen viikko!
Su klo 13.30
Ti klo 18.15
To klo 13.30
-K16- Esitys
(Levitys: Nordisk Film)

Kyle Baldan ja Pierre Coffinin ohjaama odotettu animaatio KÄTYRIT alkaa aikojen alusta. Yksisoluisina eliöinä alkunsa saaneet kätyrit ovat käyneet läpi monta kehitysvaihetta. Heidän elämäntehtävänsä on yksikertainen: toimia kaikkein ilkeimpien ilkimysten pikku apulaisina! Kätyrit ovat palvelleet lukuisia pomoja aina Tyrannosaurus Rexistä Napoleoniin. Pahalla on kuitenkin tapana saada palkkansa, ja lopulta kätyrit jäävät tyystin ilman isäntää. Toimettomina ne menettävät elämänhalunsa ja masentuvat.

Kätyrillä nimeltä Kevin on kuitenkin suunnitelma. Hän, nuori kapinallinen Stuart ja pikku Bob lähtevät maailmalle etsimään uutta ilkimystä, jota koko heimo voisi palvella. Huikea reissu alkaa!

KÄTYRIT 3D & 2D
Maxim 2
Toiveuusinta!
3D-versio, suomeksi puhuttu:
La ja ti klo 16.15
2D-versio, suomeksi puhuttu:
Su ja ma klo 16.15
Ke klo 17.45
-K7- Esitys 1h 35 min
(Levitys: Finnkino Oy)

Maxim 3

PAN on ohjaaja Joe Wrightin seikkailuelokuva J.M. Barrien rakastettujen satuhahmojen pohjalta.

Peter on ilkikurinen 12 -vuotias poika, joka on aina kapinoimassa. Karu lontoolainen orpokoti, jossa hän on asunut koko elämänsä, ei kuitenkaan ole paras paikka kepposille. Eräänä ihmeellisenä yönä Peter kiidätetään pois orpokodista, kauas fantasiamaailmaan nimeltä Mikä-Mikä-Maa, joka on täynnä merirosvoja, sotureita ja keijuja. Siellä hän päätyy uskomattomiin seikkailuihin ja taistelee henkensä edestä saadakseen jäädä taianomaiseen maailmaan. Yhdessä soturi Tiikerililjan ja uuden ystävänsä Koukun kanssa Peterin täytyy kukistaa armoton merirosvo Mustaparta pelastaakseen Mikä-Mikä-Maan ja selvittääkseen oma todellinen kohtalonsa – hänestä on tuleva sankari nimeltä Peter Pan.

Elokuvan pääosissa: Hugh Jackman, Garrett Hedlund, Rooney Mara, Levi Miller ja Amanda Seyfried.

PAN
Maxim 3
Suomen ensi-ilta!
3D-versio:
Pe ja la klo 17.30
Ke klo 18.15
2D-versio:
Su klo 14.00
Ti klo 15.15
To klo 19.15
-K12- Esitys 1h 55 min
(Levitys: SF Film Finland Oy)

Ohjaaja Ridley Scottin uusi scifi-jännäri YKSIN MARSISSA perustuu samannimiseen menestyskirjaan. Astronautti Mark Watneyn luullaan kuolleen kovassa myrskyssä miehitetyllä Mars –tutkimusmatkalla, joten hänen miehistönsä lähtee kotimatkalle ilman häntä. Mutta Watney on selvinnyt elossa ja tajuaa olevansa yksin karulla planeetalla. Vain niukat varusteet apunaan hänen täytyy luottaa kekseliäisyyteensä pysyäkseen hengissä ja löytääkseen keinon viestittää Maahan olevansa elossa. Miljoonien kilometrien päässä NASA ja kansainvälinen tiimi tiedemiehiä tekevät väsymättä töitä tuodakseen tämän yksinäisen ”marsilaisen” kotiin, kun toisaalla Watneyn miehistö suunnittelee rohkeaa, joskin melko mahdotonta pelastustehtävää.

Elokuvan pääosissa Matt Damon, Kate Mara, Jessica Chastain, Michael Peña, Kristen Wiig, Jeff Daniels ja Naomi Scott.

YKSIN MARSISSA
Maxim 3
Suomen ensi-ilta!
3D-versio:
Pe klo 19.45
La klo 13.30
Su ja ma klo 17.30
Ke klo 15.30
To klo 15.15
2D-versio:
La klo 19.45
Ti klo 17.30
-K12- Esitys 2h 25 min
(Levitys: SF Film Finland Oy)

Jätä kommentti