Tällä viikolla vietetään puhevammaisten viikkoa

Spread the love

Suomessa on noin 65 000 puhevammaista ihmistä, jotka eivät pysty puhumaan tai joiden puhe on hyvin epäselvää. Heidän voi myös olla vaikeaa ymmärtää puhetta. Puhevammalla tarkoitetaan vaikeutta ymmärtää tai tuottaa puhetta niin hyvin kuin arjen vuorovaikutuksen sujumiseksi olisi tarpeen.

Puhevammaisella henkilöllä, jolla on vaikeuksia ilmaista itseään puheen avulla ja/tai ymmärtää puhetta, on oikeus tulkkauspalveluun. Vammeltalolla Ahlströminkadulla on tiistaina 13.10. klo 13 infotilaisuus, jossa kerrotaan puhevammaisten tulkeista ja heidän käyttämisestään. Tilaisuus on tarkoitettu puhevammaisille, heidän kanssaan työskenteleville, omaisille ja muista asiasta kiinnostuneille.

Koulutusta

Varkauden näkövammaiset järjestävät Vammeltalolla pe 23.10. klo 10-15 koulutuksen, jossa tutustutaan sormiaakkosiin ja sosiaalisiin pikaviesteihin (kosketusviestejä keholle) ja opetellaan käyttämään niitä. Näitä kommunikointitapoja voi käyttää myös kuulovammaisten, kuurojen tai puhevammaisten kanssa vuorovaikutustilanteissa.

Kouluttajina toimivat KT,  kommunikaatiopäälikkö Riitta Lahtinen Helsingistä ja kommunikaatiokouluttaja Pirkko Pölönen Joensuusta. Koulutuspäivä on maksuton.

Jätä kommentti