Maximin syksyn matineasarja alkaa Ingrid Bergmanista kertovalla dokumentilla

Spread the love

Ingrid Bergman 1Elokuvateatteri Maximin syksyn matineasarja alkaa sunnuntaina 20. syyskuuta. Odotetussa sarjassa nähdään viisi laadukasta uutuuselokuvaa. Kutakin elokuvaa esitetään kahdesti; esityspäivät ovat sunnuntai ja tiistai.

Matineasarja alkaa Stig Björkmanin ohjaamalla dokumentilla INGRID BERGMAN: OMIN SANOIN. Kiinnostava elokuva kertoo uskomattoman tarinan siitä, kuinka tavallisesta ruotsalaistytöstä tuli kolminkertainen Oscar-voittaja ja yksi Hollywoodin palvotuimmista näyttelijättäristä – sekä siitä skandaalista, jonka hän aiheutti rakastuessaan arvostettuun elokuvaohjaaja Roberto Rosselliniin.

Suomalaista elokuvaosaamista Maximin matineasarjaan saadaan Petri Kotwican elokuvasta HENKESI EDESTÄ. Se on yleisön ja kriitikoiden kiittämä intensiivinen elokuva hetkestä, joka muuttaa peruuttamattomasti neljän ihmisen elämän. Se on myös tarina rehellisyydestä, sovituksesta ja anteeksiannosta. Elokuvan päätähtinä nähdään Laura Birn, Mari Rantasila ja Eero Aho.

BÉLIERIN PERHE on hurmaava, kotimaassaan Ranskassa yleisöennätyksiä rikkonut draamakomedia perheestä, jonka kaksi jäsentä on kuuroja. Kun perheen ”korvina” toiminut teini-ikäinen tytär lähtee tavoittelemaan tähteyttä kykykilpailun kautta, on koko perhe vaikean tilanteen edessä.

Susanne Bierin uutuusdraama TOINEN MAHDOLLISUUS on koskettava ja mieleenjäävä draama ihmisistä vaikeassa tilanteessa, miltei mahdottoman valinnan äärellä. Elokuva kertoo rikosetsivä-työparista, joista toisen osapuolen moraali ja oikeudentaju järkkyy ravisuttavan työkeikan seurauksena.

Maximin matineasarjan päättää marraskuussa Xavier Beauvoisin elokuva CHAPLININ POJAT. Se on lämminhenkinen draamakomedia kahdesta rahapulasta kärsivästä surkimuksesta, jotka keksivät hullun idean kidnapata juuri menehtynyt Charlie Chaplin ja vaatia tästä lunnaita. Elokuva perustuu osittain tositapahtumiin.

Syksyn 2015 matineat:

20.9. + 22.9. Stig Björkman: INGRID BERGMAN – OMIN SANOIN
4.10. + 6.10. Petri Kotwica: HENKESI EDESTÄ
25.10. + 27.10. Eric Lartigau: BÉLIERIN PERHE
8.11. + 10.11. Susanne Bier: TOINEN MAHDOLLISUUS
22.11. + 24.11. Xavier Beauvois: CHAPLININ POJAT

Esitysajat vaihtelevat. Muutokset ovat mahdollisia.

Jätä kommentti