Maaseutumarkkinat kokoaa myyjät ja markkinaväen

Spread the love

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Elokuun viimeinen lauantai on vuosittain muodostunut merkkipäiväksi Varkaudessa Taulumäen torilla, jonne väki virtaa maaseutumarkkinoille. Tapahtuma järjestettiin 20. kerran ja järjestäjänä toimi Varkauden seudun torikauppiaat Wipinä ry. Alun alkaen maaseutumarkkinat käynnistyivät Kangaslammin Harjurannan kylällä.

Monenmoista löytyi torilta – puurosta kuivakukkiin. Juhlavuoden kunniaksi Varkauden kaupungin pöytäviirillä muistettiin Wipinän puheenjohtaja Mikko Häyristä ja kylähullu Arja Huovista. Varkauden kaupungin puolesta muistamisia oli luovuttamassa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kari Rajamäki ja tilanteessa mukana kyläneuvos Esko ”Eko” Ropponen, maaseutumarkkinoiden organisaattori vuosien varrelta. Ja aktiivisesti toiminnoissa mukana olleita Asko Paukkosta ja Juha Soinista muistettiin puuesineillä.

Liikunnan ja rytmin hurmaa markkinaväelle antoi Minna Kauhanen-Castron tanssiryhmä. Tuttuja tuli torilla vastaan, oli mukava vaihtaa kuulumisia – yli 80 markkinamyyjän täyttäessä toriaukion. Totuttuun tapaan maaseutumarkkinaväkeä liikkui useita tuhansia ihmisiä.

Perjantainen sadepäivä pani ajattelemaan, jotta entä jos lauantaina jatkuu… Onneksi ei sade jatkunut ja onnistuneet maaseutumarkkinat on laitettu historiankirjoihin. Nyt odotellaan ensi vuoden elokuun viimeistä lauantaita ja maaseutumarkkinoita.

Vesa Moilanen

Jätä kommentti