Taito-käsityökoulun uusi lukuvuosi on alkamassa

Spread the love

Taito-käsityökoulu (1)Taito-käsityökoulu on käynnistymässä jälleen uusin ideoin ja tekniikoin. Tänä vuonna käsityökoulun teemana on Eurooppa, joka liittyy yhtenä osana 4-vuotiseen kokonaisuuteen ”Käsityö maailman kylässä”.

Vuoden aikana tulevat tutuksi Euroopan eri maiden kulttuurit ja nähtävyydet – matka kuljetaan sirkuksen kanssa. Sirkusaiheesta poimitaan aihealueita sekä väri- ja muotokieltä tuotteen suunnitteluun ja valmistukseen.

Vuoden aikana materiaalit vaihtelevat tekstiileistä koviin materiaaleihin. Tehdään mm. nyörejä, neulottuja asusteita, huovutettuja eläimiä, ommeltuja matkatyynyjä, lyhtyjä, aurinkovärjättyjä kankaita ja pienoismalleja sekä mosaiikkia – vaihdellen eri ryhmien kanssa.

Käsityökoulussa on ryhmiä alle kouluikäisistä koululaisiin, nuoriin ja aikuisiin.

Käsityökoulu kokoontuu kerran viikossa Taito Shopin alakerrassa olevissa kurssitiloissa.

Ensimmäisten kertojen tutustumistehtävänä on Hupliukko-köysi. Se on vanha, hauska tekniikka, jossa puisen hupliukon avulla pyöritetään nyöriä. Aikaansaannosta voi käyttää hyppynaruna, koiran talutusnyörinä tai leluna, hevosen riimuina tai kassin hihnoina.

Alkavien ryhmät, joihin voi tulla tutustumaan 3 kertaa maksutta, ovat varhaisopinnot 4-6-vuotiaille tiistaisin klo 15–16.30 ja 1. vuosikurssi 7-12-vuotiaille tiistaisin 17–18.45 ja aikuisten opinnot ma klo 17–20.

Jätä kommentti