Taiteiden Yö tulee…

Spread the love
Varkauden Virkamiesklubi valaistaan taideteoksena Taiteiden Yö 2015-tapahtuman merkeissä. Tapahtuma haluaa viestiä, että taide ja kulttuuri kuuluvat kaikille ihmisille. (Kuva: Vesa Moilanen)
Varkauden Virkamiesklubi valaistaan taideteoksena Taiteiden Yö 2015-tapahtuman merkeissä. Tapahtuma haluaa viestiä, että taide ja kulttuuri kuuluvat kaikille ihmisille. (Kuva: Vesa Moilanen.)

Positiivinen, ennakkoluuloton ja luovuutta pursuava ­ sitä tulee olemaan Taiteiden Yö­tapahtuma Varkaudessa perjantaina 7.8. Tapahtuman keskiössä on ajatus siitä, että taide ja kulttuuri kuuluvat yhtäläisesti meille kaikille. Taiteiden Yön tavoitteena onkin tehdä Päiviönsaaren alueesta kohtauspaikka, josta löytyy niin taidetta, elävää musiikkia kuin vakavaa faktaakin.

Tänä vuonna tapahtumalle on nimetty kolme teemaa. Ensinnäkin Taiteiden Yö sitoutuu edistämään kansainvälisyyttä, unohtamatta paikallisuutta ja rikasta kulttuuriperintöä. Monimuotoisuutta ilmentävä teema korostaa ympäristön säilyttämisen, kaikkien hyväksymisen ja ihmisoikeuksien tärkeyttä. Kolmas teema kannustaa ihmisiä viihtymään taiteen ja kulttuurin parissa.

Päiviönsaaren Virkamiesklubi valaistaan Taiteiden Yön yhteydessä. Valaistunut Klubi on tapahtuman päätyö, jossa 1800-luvun puuarkkitehtuuria edustava kulttuuriperintökohde kylpee valossa tapahtumapäivän läpi seuraavaan aamuun asti. Virkamiesklubi valaistaan 7.8. klo 15 alkaen ja valaisuaika päättyy lauantaiaamuna kahdeksalta. Valotaideteoksen toteuttaa Valoparta Oy, joka toteutti tämän vuoden tammikuussa Pariisissa UNESCOn päämajan valaisemisen Kari Kolan valotaideteoksella ”Light Is Here”. Valotaideteoksella käynnistettiin YK:n yleiskokouksen julistama kansainvälinen Valonvuosi, jolla halutaan nostaa esille valon merkitystä ihmiskunnalle.

Virkamiesklubin valaisemisella PRO Päiviönsaari ry haluaa lisätä Varkauden näkyvyyttä myös matkailullisesti. Yhdistyksen puheenjohtaja Timo Leppänen kertookin myös ideasta saada vesitorni valaistuksi taideteoksena loppuvuodesta. Virkamiesklubin osalta hän pohdiskeli jo viime keväänä mahdollisuuksia saada kiinteistö hyödynnettyä esimerkiksi kulttuuri- ja matkailutoimintojen merkeissä.

Taiteiden Yön ohjelmassa Päiviönsaaressa on iltatori, taiji-ohjausta, runoparkki, katumusiikkia, esiintyviä taiteilijoita ja illan pääesiintyjänä Täydellinen rikos-yhtye. Varkauden museoilla voi tutustua yleisöopastuksilla Liinatie-näyttelyyn ja Taidekeskus Väinölässä esittäytyy naivistitaide näyttelyssä ”Iloa Itä-Suomeen – Naivistit Varkaudessa”.

Päiviönsaaresta pääkirkon suuntaan mentäessä Peltolassa, osoitteessa Ahlströminkatu 37, on tarjolla kulttuurikahvilaa ja taidenäyttelyä, Varkauden Kuvataideyhdistyksen toimintaa ja Kari Rajamäki on kertomassa lapsuudesta ja nuoruudesta Peltolassa. Taiteiden Yö-ohjelmistoon kuuluu Pirtinvirran toisella puolella Lauri Jurvasen stand up-ilta Ravintola Nizzassa ja Soisalo-opiston pihateatterissa näytelmä ”Minne tuuli kylän kuljettaa 2015”, tulkitsijana Teatteriryhmä Roolit.

Taiteiden Yö-tapahtuman ohjelmistosta saa lisää tietoa facebookissa - kannattaa seurata!
Taiteiden Yö-tapahtuman ohjelmistosta saa lisää tietoa facebookissa – kannattaa seurata!

Jätä kommentti