Joroisten Musiikkipäivien konsertin radiointi kuullaan useassa eri maassa

Spread the love

joroisten_musiikkipäivätBaijerin radio lähettää omalla BR Klassik -kanavallaan Joroisten musiikkipäivien Sibelius-juhlakonsertin. Lisäksi konsertti kuullaan radioasemilla Espanjassa, Puolassa, Tsekissä sekä Berliinin Deutschlandradio Kulturissa. Baijerin radio esittelee kesäohjelmistossaan kolmen kuukauden ajan laajasti Euroopan festivaalikenttää. Suomesta tasokkaaseen ohjelmatarjontaan on päässyt kolme musiikkitapahtumaa: Joroisten musiikkipäivät, Avantin Suvisoitto sekä Mikkelin Musiikkijuhlat. Muita mukaan valittuja festivaaleja ovat mm. BBC Proms, Bayreuther Festspiele, Salzburger Festspiele ja Festival d’Aix-en-Provence.

Muusikkopariskunta Mia Huhdan ja Teppo Ali-Mattilan luotsaama Joroisten musiikkipäivät järjestetään tänä vuonna 26.7.–2.8. Monipuolisen, muun muassa Joroisten historiallisissa kartanoissa soivan festivaalin päätöstapahtuma on sunnuntaina 2.8. klo 15 Juvan kirkossa. Sopraano Camilla Nylund ja pianisti Helmut Deutsch esittävät Yleisradion taltioimassa konsertissa Jean Sibeliuksen ja Richard Straussin lauluja. Kyseessä on Keski-Euroopassakin erittäin tunnetun Nylundin ainoa lied-konsertti Suomessa tänä kesänä. BR Klassikin lähetys kuullaan myöhemmin elokuussa.

Helmut Deutsch on yksi kansainvälisesti arvostetuimpia lied-pianisteja maailmassa. Hän työskentelee säännöllisesti mm. tenori Jonas Kaufmannin kanssa.

Jätä kommentti