Hiekanveiston SM-kisat käynnissä

Spread the love
Wallden ja Rouhiainen
Kokenut hiekanveistäjä, varkautelainen Marika Wallden ja ensimmäistä kertaa veistokilpailuihin osallistuva Markku Rouhiainen työstämässä kisan avauspäivänä teosta ”Kontio koskella”.

Hiekanveiston SM-kilpailut käynnistyivät torstaina 25.6. Enonkoskella. Suomenmestaruudesta kisataan solo- ja joukkuesarjoissa – mukana on kilpailijoita myös Baltian-maista. Enonkosken uudelle torialueelle nousee kaikkiaan 12 veistosta ja parhaat palkitaan sunnuntaina klo 13. Kisan teemana on ”Luonto virkistää”.

Kisatapahtuman järjestää Jäälinna ry ja mukana järjestelyissä on Enonkosken kunta. Kolmessa vuorokaudessa syntyvät hiekkataideteokset ovat ihasteltavina pitkälle syksyyn saakka.

Enonkosken kunta kunnosti tämän kesän aikana hiekanveistoareenan, joka on täynnä veistomuotteja. Hiekat SM-kisoihin on noudettu Jäppilän Syvänsin hiekkamontuista, josta löytyy määrätyn karkeusasteen hiekkaa.

Nyt neljättä kertaa järjestetyllä hiekanveistotapahtumalla elävöitetään Enonkosken torialuetta ja samalla hiekkaveistoksista muodostuu matkailunähtävyys. Hiekkaveistosten säilyvyys turvataan siten, että valmiiden teosten pintaan levitetään kerros puulimaa. Tuolloin teokset kestävät hyvin esimerkiksi sadetta.

Teksti: Vesa Moilanen, kuvat: Tuomo Kautonen

 

 

Jätä kommentti