Avoimet Kylät – ihmisten kokoiset ideat

Spread the love

Avoimet Kylät-logo

Kesäkuun alkupuolella on maassamme vietetty valtakunnallista Avoimet Kylät-tapahtumapäivää, jossa lähes kaikki maakunnat ovat olleet mukana. Pohjois-Savon Kylät ry ja Pohjois-Savon leader-ryhmät organisoivat nyt toista kertaa tapahtuman otsikolla ”Avoimet kylät – ihmisten kokoiset ideat” viikonlopun mittaisella tapahtumaketjulla. Varkauden Kangaslammin torialueella tapahtuma pidetään lauantaina 27.6. klo 10-14.

Valtakunnallisesti tapahtumilla halutaan näyttää maaseudun elinvoimaisuus ja sen mahtavat puitteet hyvälle elämälle sekä mahdollisuus tutustua kylien monipuoliseen toimintaan. Kylien tapahtumia järjestävät kylät itse ja maakunnallisesti niitä ovat koonneet alueelliset koordinoijat. Valtakunnallisesti tapahtumien järjestämistä on koordinoinut Suomen Kylätoiminta ry.

Kangaslammin tapahtumassa saadaan terveisiä Pohjois-Savon kylistä kyläasiamies Merja Kaijan toimesta, Kangaslammin Palo- ja Pelastuskerho esittelee ensivasteryhmän toimintaa ja palontorjuntakalustoa, Kangaslammin riistanhoitoyhdistyksen toimintoja esitellään, samoin Kangaslammin Metsästäjät ry:n edustajat kertovat metsästysseuran majasta, ampumaradasta ja metsästysmaiden vuokrauksesta. Tapahtumassa Metsänhoitoyhdistys Keski-Savon toiminnanjohtaja Petri Soikkeli esittelee yhdistyksen toimintaa. Kalastusharrastusten ja kalastuslupien osalta on kertomassa Etelä-Savon Kalatalouskeskuksen puheenjohtaja Markku Auvinen ja myös Kangaslammin osakaskunnan toimintaa ja kalavesiä esitellään.

Varkauden kaupungin kaavoitus- ja tilapalveluasioista kertoo kaupungin tekninen johtaja Arto Lehtonen, Kangaslammin Sydänyhdistyksestä saa infoa, samoin Varkauden seurakunnan ja Kangaslammin kappeliseurakunnan toiminnasta, kuten myös Ystävänkammarin toiminnasta. Ohjelman lisäksi toritapahtumassa on maalaistori – myynnissä lähiruokaa, grillimakkaraa, muurinpohjalettuja, kahvia, ynnä muuta – mm. trubaduuri Kimmo Pöllänen esiintyy.

”Avoimet Kylät – ihmisten kokoiset ideat”-toritapahtuma nostaa esille aktiivista kylätoimintaa. Myös Varkauden Harjurannalla on tapahtumaa koko viikonlopun ajan 26.-28.6. Eli perjantaina Harjurannan kylätuvalla on Riikinvoiman Ekovoimalaitos-hankkeen esittelyä ja jäteneuvontaa, Peisin laavulla lauantaina Avoimet ovet sekä makkaranpaistoa ja sunnuntaina tavataan päiväkahvien merkeissä.

Edellä kerrotun perusteella myös Varkauden seudulla kyläaktiivisuutta riittää. Hienoa!

Vesa Moilanen

Jätä kommentti