Yhdessä olemme vahvempia

Spread the love

Se syntyi! Korona-pelissä Suomen-ennätys ja Suomen Koronaliiton mukaan myös maailmanennätys. Kahden vuorokauden aikana pelattiin 351 peliä 49 pelaajan voimin. Upea saavutus! Ja Korona-peli sinänsä on erinomainen areena keskusteluille ja vaihtaa mielipiteitä. Tämä tapahtui Varkauden Forumissa ja liittyi olennaisesti Varkauden Työterapinen Yhdistys ry:n kolmen päivän aikana toteutettuun tapahtumaan ”Päiväkeskus Kaleva Goes Keskusta” – yhdistyksen viettäessä toimintansa 30-vuotisjuhlaa.

Varkauden Työterapinen yhdistys on tänä vuonna toiminut kolmen vuosikymmenen ajan itsenäisenä yhdistyksenä. Muutaman ensimmäisen toimintavuotensa aikana yhdistys kuului Kuopion Työterapisen Yhdistyksen alaisuuteen.

Aluksi yhdistys ylläpiti vankilasta vapautuneiden asumisyksikköä ja vuonna 1992 yhdistyksen ylläpitämänä alkoi Päiväkeskus-toiminta. Viimeisen vuosikymmenen ajan toimintaan on sisältynyt myös asumisen tukemista.

Päiväkeskustoiminnan tarkoituksena on muun muassa ylläpitää raittiutta – tarjoamalla kodikas vaihtoehto päivänviettoon vertaistuen voimin. Toimintaan osallistutaan selvinpäin ja mukaan saa tulla täysin anonyymisti.

Hieno juttu, että Varkauden Työterapinen Yhdistys ry juhli 30-vuotistaivaltaan tuomalla Päiväkeskuksen toiminnan kolmen päivän ajaksi kansan pariin. Keskusteluja, kohtaamisia, musiikkia. Musiikkipuolella oli viihdyttämässä alkuperäinen taulumäkeläinen, muusikko Rele Kosunen, joka myös vetäisi yhdessä hanuristi Pekka Valleniuksen kanssa varttuneiden humppavartit. Korona-pelin suojelijana oli Varkauden seurakunnan kirkkoherra Olli Tynkkynen, itsekin innokas ”koronamies”.

Tapahtuma sisälsi monenlaista asiaohjelmaa, ”yllätysjuttuja”, pingistä, tikanheittoa. Juhlakahveilla mukana oli myös Varkauden kaupunginjohtaja Hannu Tsupari, sosiaalineuvos Aaro Monthan ja jalkapallolegenda Atik Ismael tulkitsemassa runouttaan. Koko tapahtuman ajan esillä oli Reino Aholaisen valokuvanäyttely, joka palaa ihasteltavaksi Forumiin Vekara Varkaus-viikon ajaksi. Hienoa, että tapahtuma tuotiin kaikkien nautittavaksi, saman katon alle. Kävijöitä oli n. 350 ja tuotoksina erilaisia tarinoita – ja lämpöä. Yhteisöllisyys toimi, saatiin onnistumisen kokemuksia – kaikkea hyvää.

Lopuksi haluan lainata Varkauden Työterapinen Yhdistys ry:n toiminnanjohtaja Katja Sarakedon sanoja:

”Näytämme, että immeisiä tässä ollaan – samalla viivalla kaikki silloin, kun ollaan selvinpäin. Ei ole väliä, mistä tullaan ja mihin mennään. Yhdessä ollaan vahvoja.”

Näin juuri. Päiväkeskus Kaleva Goes Keskusta-tapahtuma oli vahva näyttö. Kiitos!

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Teksti ja kuvat: Vesa Moilanen

Jätä kommentti