Humanitaarista apua keräyksellä Karjalaan

Spread the love

Suomi-Venäjä-Seuran Varkauden Seudun osasto jatkaa hyvää keväistä perinnettä järjestämällä humanitaarisen avun keräyksen yhdessä Karjalan Apu-järjestön kanssa. Keräys tapahtuu lauantaina 09.05.2015 klo 10-13 välisenä aikana Taulumäen torilla Varkaudessa. Karjalan Avun pakettikuormuri parkkeeraa torille ja ihmisten tuoma keräyskelpoinen materiaali lastataan suoraan autoon saman tien. Lahjoitettu materiaali siirtyy ensin Joensuuhun kunnon ja puhtauden tarkastukseen ja sitten sieltä rajan taakse useampaan kohteeseen, joista ainakin kolme toimii ystävyyskaupunki Petroskoissa.

Karjalan Avulla on virallinen lupa toimittaa rajan taakse mm. aikuisten ja lasten vaatteita ja kenkiä, liina- ja vuodevaatteita, hyväkuntoisia huonekaluja, vaahtomuovipatjoja ja erilaisia sairaalakalusteita ja -välineitä. Jälleen painopisteenä on kaikenlaisten ehjien, käyttökelpoisten ja puhtaiden kenkien kerääminen. Sama ehjyys ja puhtausvaatimus koskee luonnollisesti kaikkea luovutettavaa materiaalia.

Osasto muistuttaa, että materiaaleja ei voida ottaa vastaan ennen keräysaikaa eikä sen jälkeen. Paras tapa on pakata kotona lahjoitukset mustiin muovisäkkeihin. Silloin ne eivät vie turhaa tilaa kuorma-autossa. Säkit avataan ja lajitellaan Joensuussa.

Jätä kommentti