”Ella ja presidentti” villitsee Varkauden Teatterin!

Spread the love

 

Mahtava meininki meneillään, kun Varkauden Teatterin seuraavan ensi-illan tiedotustilaisuuteen ryntäsi "maan mukavin luokka" Ella ja presidentti-näytelmästä. Kuvassa (oik.) näytelmän ohjaaja Iiris Salmela. (Kuva: Vesa Moilanen.)
Mahtava meininki meneillään, kun Varkauden Teatterin seuraavan ensi-illan tiedotustilaisuuteen ryntäsi ”maan mukavin luokka” Ella ja presidentti-näytelmästä. Kuvassa (oik.) näytelmän ohjaaja Iiris Salmela. (Kuva: Vesa Moilanen.)

Mahtava meininki meneillään, kun Varkauden Teatterin seuraavan ensi-illan tiedotustilaisuuteen ryntäsi ”maan mukavin luokka” Ella ja presidentti-näytelmästä. Kuvassa (oik.) näytelmän ohjaaja Iiris Salmela. (Kuva: Vesa Moilanen.)

Maan mukavin luokka pääsee vauhtiin, kun supersuosittuihin Timo Parvelan kirjoittamiin Ella-kirjoihin perustuva Ella ja Presidentti tulee ensi-iltaan Varkauden Teatterissa lauantaina 11.4. Varkauden Teatteri on ensimmäinen ammattiteatteri, joka ottaa tämän Jussi Helmisen dramatisoiman koko perheen ilotulituksen ohjelmistoonsa. Ella ja presidentti on joroislaisen teatterialan moniottelijan Iiris Salmelan vierailuohjaus.

Tämä koko perheen näytelmä on täynnä elämäniloa ja hauskoja sattumuksia sekä hersyviä sutkautuksia – unohtamatta hassunkurisia roolihahmoja. Elloista on tehty jo kaksi elokuvaa, mutta teatterinäyttämöllä Ellan naama ei ole kovasti kulunut. Näytelmän runkoteoksena on kirja Ella ja Sampan urotyöt.

Yleisötyötä kummiluokan muodossa

Näytelmä sijoittuu koulumaailmaan. Ella ja hänen luokkakaverinsa ovat olleet jo pitkään luokalla 2A, sillä heillä on niin kiva luokka ja niin kiva opettaja, että mitä sitä nyt luokalta toiselle siirtymään. Presidentin vierailu saa Ellan koulun arjen sekaisin. Kuin kiusallaan rehtori on määrännyt luokan 2A vierailemaan samaan aikaan Kierrätyskeskuksessa, mutta kuinkahan mahtaa käydä? Mutta ei paljasteta siitä enempää vielä tässä vaiheessa.

Ella-näytelmän kummiluokkana toimii Joroisten yhtenäiskoulun 2-luokka. Harjoitusten alussa näyttelijät vierailivat koulussa ja oppilaat pääsivät mm. opettamaan lempileikkejään. Lisäksi kummiluokan oppilaiden töitä nähdään lavastuksessa.

Näytelmän lavastus on Sami Härkösen ja puvustus Taina Peltomäen. Äänet ovat Jussi Heiskasen, valot Marko Etelärinteen ja kampaukset sekä maskeeraukset Riikka Hakamäen. Näytelmän arvioitu kesto on noin 1 tunti 40 minuuttia sisältäen 20 minuutin väliajan.

Jätä kommentti