Teatterin taikaan voi tutustua kurssilla

Spread the love

Teatterin taikaa-kurssilla tulevat tutuksi teatteri-ilmaisun perusteet. Ryhmän ohjaajana ja vetäjänä on Metropolian ammattikorkeakoulussa Teatteri-ilmaisun ohjaajaksi valmistuva Väinö Makkonen. Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 15 teatterin tekemisestä kiinnostunutta lasta ja nuorta, iältään yli 8-vuotiaita. Aikaisempaa kokemusta näyttämötyöstä eivät osallistujat tarvitse, ainoastaan vaaditaan sitoutuminen harjoitus- ja esitysaikatauluihin.

Teatterin taikaa
Kuva: Varkauden Teatteri

Kurssilla pääsee kokemaan teatterin maagista maailmaa oikean teatterin lavalla.

Kurssilaiset valmistavat näytelmän järjestämällä satujen materiaalia aivan uudella tavalla. Kurssilla tutustumme näytelmään ja sen rakenteisiin sekä luomme oman tulkintamme klassikkosatujen kohtauksista.

Mitä Paha Susi oikeasti haluaisi sanoa isoäidille? Pitääkö prinsessan aina odottaa prinssiä pelastamaan vai voiko neito itse päästä pulasta? Missä on Mörön herkkä puoli? Kuinka sadun voi esittää tanssien tai runon avulla? Mistä näytelmä rakentuu? Mikä on kohtaus? Mistä ne sankarit on tehty? Miksi pelottavat asiat ovat pelottavia ja hauskat hauskoja?

Lisätietoja saa ja ilmoittautumiset tehdään Varkauden Teatterin toimistoon puhelimitse, puh. 044 364 8822. Kurssin järjestäjänä toimii Varkauden Teatteri yhteistyössä Vekara-Varkauden kanssa.

Jätä kommentti