Huippuartistit tähdittävät kaupunkifestivaalia

Spread the love
Sampea ja Samppanjaa 2015-kaupunkifestivaalin järjestelyt käynnistyivät kohta viime kesän festivaalien jälkeen Festivaalipaitaa esittelivät Warkauden Nuorkauppakamari toimijoina (kuvassa vas.) Henna Miettinen, Pekka Saraketo, Anne Mykrä ja Eija Tervonen.
Sampea ja Samppanjaa 2015-kaupunkifestivaalin järjestelyt käynnistyivät kohta viime kesän festivaalien jälkeen Festivaalipaitaa esittelivät Warkauden Nuorkauppakamari toimijoina (kuvassa vas.) Henna Miettinen, Pekka Saraketo, Anne Mykrä ja Eija Tervonen.

Elokuun alussa Warkauden Nuorkauppakamari ry järjestää jo seitsemättä kertaa Sampea ja Samppanjaa-kaupunkifestivaalin. Kuudesti festivaali on toteutettu kaupungintalon vierustalla kauniissa Itsenäisyyden puistossa, joka on havaittu sopivaksi miljööltään hyödynnettäväksi isoon yleisötapahtumaan. Tulevan kesän festivaali pidetään 7.-8.8.

– Perinteisellä kaavalla mennään. Uutuutena on ennakkomyynnissä liput koko viikonlopulle ja myös koko perheelle tarkoitettuun ilmaiseen Lasten Sampi-päivätapahtumaan lauantaina on tulossa uudistuksia, lupaa Warkauden Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Anne Mykrä, jonka mukaan kaupunkifestivaalin toteuttaminen on koko nuorkauppakamarin yhteinen projekti. Pääyhteistyökumppanina on Varkauden kaupunki ja muiden yhteistyötahojen kanssa neuvottelut ovat meneillään. Festivaalin rakentamistalkoisiin ovat kaikki yhteistyötahot tervetulleita.

– Asioita tehdään yhteiseksi hyväksi – kaupungin viihtyvyyden eteen.

Järjestäjätaho toivoo, että festivaalin molempina iltoina väkeä olisi paikalla parituhatta ihmistä. Sääolosuhteet ovat ulkoilmatapahtuman osalta arvoituksellisia, mutta ainakin festivaalin artistikattaus on maamme huippua.

Perjantai-illan aloittaa bilebändi Lipsaset, sitten jatkaa Lauri Tähkä ja illan päätteeksi levytystauoltaan keikkalavoille palannut Neljä Ruusua.

Lauantain alkuillan esiintyjänä on Varkauden ”oma poika” Petri Hervanto, jonka jälkeen lavalle nousee bilebändi Jean S. ja illan kruunaa Katri Helena.

– Kolme huippuesiintyjää iltaa kohden suhteutettuna pääsylipun hintaan on hyvä paketti, sanoo Anne Mykrä ja tähdentää, että festivaalin Superteltta on kaikille avoin ja sinne voivat myös yksityishenkilöt ostaa paikkoja. Eli superteltta ei ole tarkoitettu pelkästään yrityksille tai yrityksien edustajille. Superteltassa pöytäpaikkansa saa pitää koko illan ajan ja kolmen ruokalajin illallinen sisältää luonnollisesti myös Varkauden nimikkoherkkua, sampea ja kaviaaria.

Itsenäisyyden puisto on upea paikka, jota kannattaisi hyödyntää enemmänkin.

– Ajatellen alueen jatkokehitystä, olisi kiva, jos puistossa olisi kiinteä esiintymislava ja puistoa vähän avattaisiin isompia tilaisuuksia varten. Eri tahojen kanssa asiasta on käyty keskustelua. Jos vain joku taho jaksaisi kerätä toimijat yhteen ja tehdä yhteisen aloitteen, toivoo kaupunkifestivaalin toteutuksessa jo pitkään mukana ollut Pekka Saraketo.

Isot yleisötapahtumat ovat tervetulleita ja Itsenäisyyden puisto Pirtinvirran varrella voisi olla tapahtumien oiva pitopaikka.

Teksti ja kuva: Vesa Moilanen

Jätä kommentti