Outsider-elämysteatteriesitys Varkauteen

Spread the love

Vuoden taikuriksikin 2013 valittu Janne Raudaskoski tuo maagisen, maailmalla mainetta niittäneen The Outsider-elämysteatteriesityksensä Varkauteen. Outsider nähdään Varkauden Teatterilla torstaina 26.2.2015.

Niin Suomessa kuin maailmalla huippuarvosteluja keränneellä Janne Raudaskoskella on takanaan loppuunmyyty kiertue Kiinassa, esityksiä mm. Lontoossa, New Yorkissa ja Venäjällä. Nyt mies tuo taikuutta, klovneriaa, teatteria ja elokuvaa yhdistelevän The Outsider -elämysteatteriesityksensäVarkauteen. Esitys on täynnä illuusioita ja siinä hyödynnetään mm. erilaisia elokuvan tehokeinoja ja trikkejä. Janne esiintyy esityksessä hämmästyttävässä 40 roolissa.

The Outsider sai ensi-iltansa Espoon kaupunginteatterissa vuonna 2011. Nyt jo kuudelle kielelle käännetty esitys on saanut seisovia aplodeja muun muassa Ruotsissa, Italiassa ja Liettuassa. Suomessa esityksiä on nähty mm. Kansallisteatterin ja Svenska Teaternin isoilla näyttämöillä sekä Tampereen teatterikesän pääohjelmistossa.

– The Outsider -hahmo ja esitys ovat syntyneet ajatusleikistä, miten naiivi, lapsenomainen hahmo kokisi maailman ilmiöt kohdatessaan ne ensimmäistä kertaa. Miten hän suhtautuisi ihmisiin ja heidän tapoihinsa, tottumuksiinsa, rakkauteen tai pahuuteen, kertoo Janne Raudaskoski.

– Esitys on suunniteltu aikuisille, mutta ilokseni olen huomannut, että myös nuoriso on ottanut esityksen omakseen. Nuorilta onkin tullut hyvin paljon positiivista palautetta ja jopa fanipostia, Janne nauraa.

– Olen onnistunut rakentamaan esityksen, joka on muotokieleltään ja toteutukselta kaukana perinteisestä puheteatterista. Näytöksiin onkin viimeaikoina tullut paljon kyselyjä kouluilta ja kaupunkien nuorisotoimilta. Myös Hämeenlinnassa toisena esityspäivänä on iltaesityksen lisäksi päivällä oma koululaisnäytös, jatkaa Janne esityksestään, jonka ikärajasuositus on 12 vuotta.

The Outsider kertoo tarinan miehestä, joka ei ole tästä maailmasta. The Outsider johdattelee katsojansa komiikan, tragedian ja absurdien tilanteiden kautta pohtimaan nykyihmisen elämänmenoa ja siitä vieraantumista. The Outsider on aikuisten satu, jossa teatteri ja elokuva yhdistyvät taikuuden, teknologian ja klovnerian keinoin. Maailmalla menestystä niittänyt esitys lainaa Charles Chaplinin ja Buster Keatonin mykkäfilmien kuvakieltä ja tuo sen tähän päivään.

Vuoden 2013 taikuriksi valittu Janne Raudaskoski on toiminut ammattitaikurina vuodesta 1997. Suomen- ja pohjoismaiden taikurikilpailuja voittanut Janne on kehittänyt ainutlaatuisen esittävän taiteen muodon, joka yhdistää taitavasti taikuutta, klovneriaa, elokuvaa ja teatteria. Nurmijärveltä kotoisin oleva Janne nimittää esityksiään Elämysteatteriksi. Oman Oy The Amazing Magic Theatre Ltd-yrityksensä toimitusjohtajana työskentelevällä, monipuolisella miehellä on ohjelmistossaan kaksi Elämysteatteriesitystä: kokoperheen tarina Watti Walopää ja Kadonnut Hehku sekä aikuisille suunnattu The Outsider.

Kuvat: Heikki Toivanen

Jätä kommentti