Tuo joulurauha myös liikenteeseen

Spread the love

LiikennekuvaKiire, stressi ja liikenne ovat huono yhdistelmä, puhumattakaan liikenteestä ja alkoholista. Ruuhkat ja kasvavat liikennemäärät tuovat erityistä haastetta joululiikenteeseen.

– Oma asenne ratkaisee paljon myös joululiikenteessä. Avaimet turvalliseen liikenteeseen ja vastuulliseen liikkumiseen löytyvät pitkälti jokaisen omista taskuista. Liikenne, jos mikä on yhteispeliä, muistutti Trafin pääjohtaja Kari Wihlman liikenteen joulurauhan julistamistilaisuudessa Rovaniemellä.

– Viime viikot ovat olleet traagisia tieliikenteessä. Pääsääntöisesti suomalainen liikenne, kaikissa liikennemuodoissaan on turvallista, mutta valitettavasti tieliikenteen turvallisuuskehityksessä olemme jääneet viime vuosina monista EU-maista. Tämä kehitys on pysäytettävä ja kuluneena vuotena kehitys on näyttänytkin menevän parempaan suuntaan viimeaikojen järkyttävistä uutisista huolimatta, mutta paljon on vielä tehtävää, totesi Wihlman.

Trafi näkee tärkeimpinä keinoina tieliikenteen turvallisuuden parantamiseksi autokannan uudistamisen, uusien kuljettajien taitojen parantamisen ja uuden teknologian suomien mahdollisuuksien käyttöönottamisen. – Älyliikenne tuo paljon uutta liikenneturvallisuutta hyödyttävää, mutta kannattaa myös muistaa vanhat, toimivat turvavälineet, esim. turvavyön käyttäminen olisi pelastanut useita, totesi Wihlman.

– Toivottavasti joulumieli ja muista välittäminen ulottuu myös liikenteeseen – ympäri vuoden.

Wihlman puhui Lapin poliisilaitoksen ja Trafin yhteisessä liikenteen joulurauhan julistamistilaisuudessa Rovaniemellä 17.12.2014. Liikkuvan poliisin aloittama perinteinen liikenteen joulurauha julistettiin nyt kuudetta kertaa.

Kuva: Vesa Moilanen

Jätä kommentti