Museokortista museoiden yhteinen pääsylippu

Spread the love

Suomen Museoliitto on torstaina 11.12.2014 tehnyt päätöksen perustaa valtakunnallisen museokortti-järjestelmän. Pohjois-Savon kaikki ammatilliset museot ovat järjestelmässä mukana.

Museokortilla sisäänpääsy 155 museoon 64 paikkakunnalla

Museokortti on suomalaisten museoiden yhteinen pääsylippu, jolla voi vierailla museoissa niin monta kertaa kuin haluaa 54 euron vuosimaksulla. Kortti tulee myyntiin toukokuussa 2015. Suomen Museoliitto on valmistellut kortin käyttöön ottoa yhdessä jäsenmuseoidensa kanssa vuodesta 2012 lähtien.

Museokortin tavoitteena on lisätä museoiden käyttöä. Moneen muuhun maahan verrattuna suomalaiset vierailevat museoissa harvakseltaan. Museokortti on museoalan yhteinen avaus museovierailujen kynnysten madaltamiseksi.

Kortin kanssa on helppo piipahtaa museoon lyhyestikin tai tutustua itselle ennestään vieraaseen kohteeseen.

– Museokortti kannustaa ex tempore-museovierailuihin, kertoo Museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä.

Museokortti tulee käyttöön muun muassa Suomen kansallismuseossa, Kansallisgallerian museoissa, Turun museokeskuksessa sekä Tampereen ja Oulun museoissa. Eteläisin museo on Hangon museo ja pohjoisin Saamelaismuseo Siida Inarissa.

Kaikki Museokortin käyttöön ottavat museot on listattu osoitteeseen: http://www.museot.fi/museohaku/?museohaku=1&museokortti=1

Kortin voi ostaa kaikista järjestelmään liittyneistä museoista ja Museoliiton verkkokaupasta toukokuusta 2015 lähtien.

[sam id=4 codes=’false’]

Jätä kommentti