Huomattava taidelahjoitus Varkauden kaupungille

Spread the love

Kuvataiteilija Marko Viljaka haluksi onnitella 85-vuotiasta Varkauden kaupunkia lahjoittamalla juhlavuoden merkeissä Varkauden kaupungin taidekokoelmaan 88-osaisen maalauksensa Pala taivasta vuodelta 2006. Lahjoitus on huomattava. Lahjoitukseen liittyy teoksen valmistumisvaiheista tehty kuva-esitys.

Teos paljastettiin Warkaus-salissa keskiviikkona 3.12.2014 klo 17, Varkauden kaupungin henkilökunnan joulukonsertin yhteydessä. Taideteoksen sijoituspaikka on Warkaus-salin aulatila. Teoksen vastaanotti Varkauden kaupungin henkilöstöpäällikkö Markku Hämäläinen ja luovutti taiteilijan puolesta Varkauden taidemuseon intendentti Sinikka Miettinen.

Kuvataiteilija Marko Viljakan yksityisnäyttely nähtiin Varkauden taidemuseossa kesällä 2014 nimellä Koiran unta. Marko Viljakka on vaikuttanut Varkauden kuvataide-elämässä 25 vuotta. Abstraktisti ajattelevalle taiteilijalle on tyypillistä teoksissa näkyvä maalausprosessin rytmi ja liike. Katsojalle uudet työt antavat viitteitä klassisiin maisemiin ja tunnelmiin luonnosta.

– Työskentelytapani on impulsiivinen. Uusi aihe tai teema saattaa saada alkunsa yhdestä sanasta. Se riittää alkusysäykseksi, loppu syntyy työskentelyn aikana. Tällä hetkellä minua kiinnostavat ympärilläni olevat, arkiset aiheet. Pyrin teoksissani voimakkaaseen vaikutelmaan. Se ei tarkoita rajuutta vaan eheyttä kaikilla tasoilla. Maalausprosessi ei ole minulle ajatteluprosessi, vaan tila, Viljakka toteaa.

Marko Viljakka toimii taiteilijatyönsä ohella Savon Ammatti- ja aikuisopiston kulttuurialan Varkauden yksikön kuvallisten aineiden lehtorina ja Varkauden lukion kuvataideopettajana. Hän on opiskellut Imatran kuvataidekoulussa 1981-1985 ja Taideteollisessa korkeakoulussa 1986-1992. Varkauden taidemuseossa yksityisnäyttelyt vuosina 1995, 2009 ja 2014, muita yksityisnäyttelyitä Varkaudessa 1988, 1992, 1997, 2001 ja 2005.

Varkauden taidemuseon intendentti Sinikka Miettinen luovutti Marko Viljakan taideteoksen Varkauden kaupungille, jonka puolesta taideteoslahjoituksen otti vastaan kaupungin henkilöstöpäällikkö Markku Hämäläinen. (Kuva: Vesa Moilanen.)
Varkauden taidemuseon intendentti Sinikka Miettinen luovutti Marko Viljakan taideteoksen Varkauden kaupungille, jonka puolesta taideteoslahjoituksen otti vastaan kaupungin henkilöstöpäällikkö Markku Hämäläinen. (Kuvat: Vesa Moilanen.)

Jätä kommentti