Itsenäisyyspäivänä juhlitaan jäällä

Spread the love

Tänä vuonna Suomen itsenäisyyttä juhlitaan Varkaudessa poikkeuksellisesti Varkauden jäähallissa. Juhlan kohteina ovat Suomi 97 vuotta, Varkauden kaupunki 85 vuotta ja Warkauden Lehti 95 vuotta. (Klikkaa kuvat suuremmaksi!)

Luvassa on oikein kunnon juhlashow, jollaista aiemmin ei paikkakunnalla ole nähty. Käsikirjoitetun shown tarina kertoo varkautelaisesta vuorokaudesta ja kertomusta johdattelee mummo, joka muistelee myös nuoruuttaan. Kertomuksessa tulee esille nykypäivä ja kaupungin lähihistorian vuosikymmeniä. Musiikki ja vaihtuva valaistus kulkevat käsi kädessä läpi esityksen – musiikista vastaa Anssi Huotarin 5-miehinen viihdeorkesteri solistinaan tangokuningatar Tiina Räsänen.

Koko kansan jääshow kestää tunnin verran ja päärooleissa jäällä ovat Tarmon taitoluistelijat ja myös varkautelaisjääurheiluseurojen eli WP-35:n ja Warkiksen porukkaa on luistimilla. Yhteensä showssa on mukana kuutisenkymmentä luistelijaa.

Ennen jääshowta on juhlan virallinen osuus, jossa on mm. Vuoden varkautelainen 2014-julkistaminen ja Varkauden kaupungin kulttuuripalkinnon 2014 julkistaminen. Jääjuhla alkaa lauantaina 6.12. klo 13 ja tuntia ennen sitä käynnistyy juhlakahvitarjoilu pääsylippua ja pientä maksua vastaan. Juhlan vapaaliput, 900 kpl, ovat jaossa 10.11. alkaen Varkauden kaupunginkirjaston tietopalvelussa, uimahalli Ilopisaran kassalla ja Warkauden Lehden asiakaspalvelussa. Ja viileässä jäähallissa pidettävään jääjuhlaan kannattaa pukeutua lämpimästi!

Vesa Moilanen

Jätä kommentti