Kiusaamista tapahtuu kaikkialla yhteiskunnassa

Spread the love

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

– Jokainen meistä on erilainen – maailma olisi muuten tylsää. Erilaisuus tuo eri näkökulmia, innovaatioita. Kulttuuritietoisuus pikku hiljaa avartaa silmät ja tulevaisuudessa ennakkoluulot vähenevät ja suvaitsevaisuus kasvaa – erilaisuus hyväksytään.

– Lähestykää toisianne, katsokaa naapuria suoraan silmiin ja sanokaa: Olen iloinen, että olet täällä minun kanssani elämässä. Mutta – kiitos, että en ole sinä. Erilaisuus on rikkaus.

Näitä ajatuksia toi esille juoksija, kirjailija ja sadunkertoja Wilson Kirwa, joka on juoksijana saavuttanut 27 SM-mitalia ja valittu vuonna 2008 Suomen positiivisimmaksi henkilöksi. Vuonna 2009 hän oli Tanssii tähtien kanssa-kilpailussa, jota kautta hän tuli vielä tunnetummaksi suomalaisille.

Wilsonille tärkeää on myös sadunkerronta tarkoituksenaan opettaa ja oppia oivaltamaan asioita. Hän kiertää kouluissa ja päiväkodeissa kertomassa satuja. Hän on kirjoittanut kirjat ”Wilson Kirwa – Juoksijasoturin ihmeellinen elämä”, ”Voihan Wilson – positiivisia tarinoita”, Amaani-aasi ja kuuluisa krokotiili”, ”Amaani-aasi ja suuri sydän” – sekä monia muita kirjoja.

Wilson Kirwa oli kertomassa tarinaansa ”Toimi oikein – hyväksy erilaisuus”-seminaarissa, jossa kokoonnuttiin Warkaus-saliin kolmatta kertaa myös kiusaamisteeman ympärille. Eri tahojen kanssa järjestetty seminaari oli hyvä malliesimerkki yhteisöllisyyden ja osallisuuden toimivuudesta.

Lauantaina 6.12. ilmestyvässä Sykkeessä-lehdessä lisää Wilsonin ajatuksia kuin myös seminaarin muiden esiintyjien ja paneelikeskustelun osanottajien ajatuksia erilaisuusasian ympäriltä.

Vesa Moilanen

Jätä kommentti