Toimi oikein – hyväksy erilaisuus

Spread the love
Seminaarista kertoivat tiedotustilaisuudessa Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelija Tuuli Tyrväinen ja lehtori Ullamaija Karhu, Repokankaan koulun rehtori Anne Suomalainen ja Varkauden kaupungin sivistysjohtaja Timo Tuunainen.
Seminaarista kertoivat tiedotustilaisuudessa Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelija Tuuli Tyrväinen ja lehtori Ullamaija Karhu, Repokankaan koulun rehtori Anne Suomalainen ja Varkauden kaupungin sivistysjohtaja Timo Tuunainen.

Asioista pitää puhua ja niitä nostaa esille. Näin tehdään tiistaina 11.11. Warkaus-salissa klo 16.30 alkaen, jolloin käynnistyy Toimi oikein – hyväksy erilaisuus-seminaari. Se on jatkoa Toimi oikein – puutu kiusaamiseen-seminaarille. Nyt seminaari järjestetään kolmatta kertaa ja tämän vuoden pääesiintyjänä on juoksijana, kirjailijana ja satusetänäkin tunnettu Wilson Kirwa.

Seminaarissa käydään läpi ProKoulu-hankkeen tilannekatsaus. ProKoulun tarkoituksena on toimia suunnitelmallisesti käyttäytymistä opastavana kehitysprosessina. Se on tarkoitettu oppilaille, opettajille ja muulle koulun henkilökunnalle.

ProKoulussa painotetaan turvallisen kouluilmapiirin luomiseen, oppilaan oman hyvinvoinnin edistämiseen sekä parempaan yhteistyöhön vanhempien kanssa ja tehostettuun sosiaalisten taitojen ja käyttäytymisen opettamiseen. ProKoulun tilanteesta seminaarissa on kertomassa Repokankaan koulun rehtori Anne Suomalainen.

Mukana on myös työterveyslääkäri Sanna lehtomäki, joka kertoo työelämän näkökulmia erilaisuudesta. tavallista erilaisuutta – näkökulmia työelämästä-osio käsittelee työpaikalla tapahtuvan erilaisuuden hyvät ja huonot puolet sekä kuinka tapahtuvaan syrjintään tulee puuttua.

tapahtuman lopuksi pidettävässä paneelikeskustelussa ovat mukana asiantuntijoita työelämästä sekä seminaarin esiintyjät. Wilson Kirwan, Anne Suomalaisen, Sanna Lehtomäen lisäksi paneeliin osallistuvat Hannu Ilonen Vammel ry:stä, Kisapuiston Ruokapalveluita edustava Jari Rahkonen ja nuoria edustava Ilona Vehmas.

Warkaus-salin aulassa on esillä Kuparisepän taidenäyttely, varkautelaisten nuorten taidetta, Vammel ry:n ja Leijonaemojen sekä muiden yhteistyökumppaneiden esitepöytiä. Esiintyjien vaihtojen välissä seminaarin kulkua värittää Nimettömät ry:n teatraaliset esitykset.

Vesa Moilanen

Jätä kommentti