Kansainvälinen tähtivierailu Varkauden Teatterissa

Spread the love
Tsehov-tulkinta
Valokuva: Julia Utysheva. Kuvassa A. Gorshkov ja J. Kuikka.

Karjalan Kansallisen Teatterin laadukas suomenkielinen Tšehov-tulkinta Samppanjaa! Heti! nähdään Varkauden Teatterissa torstaina 13.11. klo 19. Näytelmä on laadittu Anton Tšehovin Karhu ja Kosinta teoksien mukaan.

Tšehov on pienoisnäytelmien mestari vailla vertaa  ja nämä näytelmät ovat yksi keskeinen osa Tšehovin dramaturgisesta tuotannosta. Molemmat näytelmät käsittelevät miehen ja naisen välistä suhdetta. Mies ja nainen puhuvat eri kieltä. He yrittävät tunnustaa rakkautensa toisilleen, mutta ymmärtämättömyys johtaa suureen väärinkäsitykseen. Niin kuin tavallisesti rakkauden kamppailu päättyy häihin samppanjan roiskeilla.

Anton Tšehov on näkymättömästi läsnä näytelmässä koko ajan. Hän suhtautuu ivallisesti ja samoin erityisesti henkilöidensä kohtaloihin ja … samppanjaan.

Näytelmä on valmistettu Suomen Pietarin pääkonsulaatti Petroskoin toimipisteen tuella. Näytelmän tekstit on suomentanut  Armas Mašin , näytelmän on ohjannut Andrei Smolko (Pietari), lavastanut Anastasia Judina (Pietari) ja musiikin valinnan on tehnyt Venäjän ansioitunut taiteilija Ivan Blagodjor. Rooleissa nähdään Julia Kuikka, Andrei Gorškov ja Venäjän ansioitunut taiteilija Sergei Lavrenov.

Esityksen kesto on noin kaksi tuntia sisältäen 20 minuutin väliajan.

Jätä kommentti