Hahmojen galleria esillä Väinölässä

Spread the love

Taidekeskus Väinölän lokakuun kuvataiteilija on joensuulainen, nuori taidemaalari Ville Uotila (s. 1973). Hän on opiskellut kuvataidetta Oriveden opiston kuvataidelinjalla 2004. ja 2005. Uotila on joensuulaisen taideyhdistys Harhan jäsen vuodesta 2007.

Taiteellisessa työskentelyssään Uotila on keskittynyt öljyvärimaalaukseen, jossa hänen eniten suosimansa tyylisuuntaukset ovat olleet pelkistävä naivismia ja puhtaasti abstrakti maalaustaide. Kuvantekemisessä taiteilijaa kiinnostavat erityisesti kolmiulotteisuus ja värien vuorovaikutus. Ylipäätään häntä ovat viime vuosina kiinnostaneet erityisesti erilaisuuden kohtaaminen, ihmisälyn rajallisuus rakkauden eri muodot, hengen todellisuus, meditaatio ja spiritualismi – mikä näkyy maalausten aihepiireissä.

Taidekeskus Väinölässä lokakuun loppuun saakka olevassa näyttelyssä Hahmojen galleria Uotila tuo esille kahdeksan öljyväriteostaan, jotka on maalattu vuosien 2010 ja 2014 välisenä aikana. Näyttelyllä ei ole mitään erityistä teemaa – sen teokset kertovat tekijästä itsestään ja hänen ajatusmaailmastaan.

Maalausten esittämillä mielikuvitushahmoilla on oma, vertauskuvallinen merkityksensä. Merkityksen ymmärtämisen kannalta olisi suotavaa, että katselija perehtyisi kuvien ohella myös taiteilijan kirjoittamiin runoihin, joita on yksi maalausta kohden.

Ville Uotilan öljyvärimaalaukset kertovat tekijästä itsestään ja hänen ajatusmaailmasta. Kuvantekemisessä häntä kiinnostaa erityisesti kolmiulotteisuus ja värien vuorovaikutus.

Teksti ja kuvat: Vesa Moilanen

Jätä kommentti