Populaarikulttuurin uusinta tyylisuuntaa teatterissa

Spread the love
Maailmanlopun hautaustoimisto
Theodorin verenpaine heittelee. Kuvassa (vas.) Marja Sundgren, Sanna Nykänen, Jukka Tyrväinen, Jukka-Pekka Löhönen ja Annikka Kaistinen. (Kuva: Varkauden Teatteri/Sini Tullila)

Kauppamiehentaitoja, selfmade-julkkiksia, politiikkaa ja hallusinaatioita riemukkaassa paketissa. Tätä on luvassa Varkauden Teatterin 101. näytäntökauden avausnäytelmässä Maailmanlopun hautaustoimisto, jonka ovat käsikirjoittaneet Heikki Vihinen ja Timo Kahilainen – tutut mm. Kummeli-koomikkoryhmästä. Ensi-iltansa Varkauden Teatterin näyttämöllä näytelmä saa 6.9.

Näytelmän visuaalisessa ylöspanossa on ajoittain steampunkia, populaarikulttuurin uusinta tyylisuuntaa, joka yhdistelee höyrykoneiden ja kellonkoneistojen aikakautta. Näytelmä on Ville-Veikko Valtasen toinen ohjaus Varkauden Teatterissa ja hän on myös lavastanut näytelmän.

Tarina kertoo toisen polven hautausurakoitsija Theodor Antista, joka saa vihdoin yllättävän tilaisuuden rikastua. hautausurakoitsijan roolissa nähdään todella pitkästä aikaa Varkauden Teatterin teatterinjohtaja Jukka Tyrväinen.

Jätä kommentti