Joroisten musiikkipäivät lähestyvät

Spread the love

Musiikki aaltoilee veden lailla Joroisten Musiikkipäivillä heinä-elokuun vaihteessa eli keskiviikosta 30.7. sunnuntaihin 3.8. Musiikki soi Joroisten lisäksi Juvalla, Rantasalmella ja Varkaudessa. Esityspaikkoina ovat päiville leimalliset kartanot ja kirkot, mutta myös lentoasema, konserttisali ja ravintola. Ulkoilmatapahtumiakaan ei ole unohdettu. Esiintyjiä on runsaasti: kaikkiaan 26 oman alansa huippua, pääasiallisesti klassisen musiikin saralta.

Joroisten Musiikkipäivät tarjoavat virkistäviä elämyksiä kaikenikäisille. Vesi-teemaan perustuvan ohjelmiston ovat rakentaneet taiteelliset johtajat oopperalaulaja Mia Huhta ja viulisti, sovittaja Teppo Ali-Mattila yhteistyössä paikallisen organisaation kanssa.

Päivien tunnetuin esiintyjä on oopperalaulaja Jorma Hynninen. Hän esiintyy paitsi Vaeltajan ja Suomen kansan laulujen tulkkina Warkaus-salissa myös kuvataiteilijana Joroisten kirjastossa 10.7. avatussa näyttelyssä.

Alueen oma esiintyjä on osa-aikajoroislainen pianotaiteilija Anastasia Injushina. Hän soittaa konsertissa Varkauden lentoasemalla. Juvalla taas muistellaan Martti Talvelaa hänelle omistetussa Mahtavan virran äärellä -muistokonsertissa.

Kevyempää ohjelmistoa edustaa Markku Veijalaisen juontama the Beatles -klassikoita intrumentaaliversioina esittävän kymmenhenkisen orkesterin All You Need Is Love -konsertti. Tarjolla on myös Chaplin-elokuvailta improvisoidulla pianomusiikilla. Iltatapahtumissa voi musiikin lisäksi ruokailla ja ja maistella viinejä.

Kokoperheen konsertin tarjoaa Mimmit-duo. He esiintyvät Karhulahden kotiseutumuseon 30-vuotissyntymäpäivillä. Musiikkipäivät järjestää synttärit yhdessä Joroisten kunnan kanssa. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja ennen konserttia on mahdollisuus osallistua museokierrokselle. Joroisten Musiikkipäivien aikaan järjestetään myös opastettuja kirkkokierroksia.

Jätä kommentti