Ikäheimosten oikeustaistelu

Spread the love

Mielenosoitus

Aurinkoisena perjantai-aamuna kesäkuun 6. päivänä, leppävirtalaiset Ulla ja Markku Ikäheimonen ovat tulleet Varkauden oikeustalon edustalle tarkoituksenaan oikaista ja vastustaa käräjäoikeuden ja hovioikeuden tuomiota. Ulla toimii hallituksen puheenjohtajana ja Markku kerrostaloyhtiön talonmiehenä.

Ikäheimosia syytettiin naapurin pahoinpitelystä. Hovioikeuden tuomio annettiin 5.6.2014 ja Ikäheimoset määrättiin maksamaan sakkoa. He eivät tätä päätöstä kuitenkaan hyväksyneet. Kun hovioikeus antoi tuomion, Ikäheimoset uskoivat vielä oikeuden tapahtuvan, kuten myös heidän asianajajansa. Ikäheimoset kokevat tulleensa loukatuksi perättömillä syytöksillä. Ulla ja Markku uskovat että heillä on oikeus sanoa oma mielipiteensä tuomiosta. Markku vakuuttaa oman syyttömyytensä. Hän kertoo myös, että he eivät haluaisi olla lakana kainalossa mieltään osoittamassa, mutta hänen on tässä tilanteessa pakko. Ikäheimoset eivät ole aikaisemmin osallistuneet mielenosoituksiin.

Ikäheimosten usko Suomen oikeuslaitokseen on rapistunut. Heiltä saadun haastattelun mukaan, tapausta ei ole tutkittu tarpeeksi. Markku ja Ulla toivovatkin, että tutkimukset aloitettaisiin uudelleen ja perinpohjaisesti.

Ikäheimosia oli myös syytetty kunnianloukkauksesta erästä naista kohtaan.

Ikäheimosten puolesta, kerrostalon asukkaiden toimesta, oli kirjoitettu adressi jolla heidän syyttömyyttään yritettiin vakuuttaa. Syyttäjä oli heidän mukaansa epäillyt adressin laillisuutta.

Markku ja Ulla Ikäheimonen aikovat vielä valittaa tuomiosta korkeimpaan oikeuteen. Valitus on työn alla.

Ikäheimoset sanovat jatkavansa yrityksiään oikaista tuomiota ja hakea oikeutta niin kauan kun terveyttä riittää.

Patrick Hansson

Jätä kommentti