Perjantaiblogi: Vekara-Varkaus tulee mittavalla ohjelmatarjonnallaan

Spread the love
Vekara-Varkaus on iloinen asia ja 20-vuotisjuhlafestivaalia vietetään sirkusteemalla. Infotilaisuuden jälkeen yhteispotrettiin istahtivat (kuvassa vas.) Elviira-siivoojaklovni (Minnamaria Koistinen), tapahtumatuottaja Heli Sutinen, nuoriso-ohjaaja, sirkustaiteen moniosaaja Mohamed Hamed, tapahtuma assistentti Tiina Nissinen ja Sirkus Vinksin Vonksinin sirkustirehtööri Veronica von Vinks (Terhi Siippainen).
Vekara-Varkaus on iloinen asia ja 20-vuotisjuhlafestivaalia vietetään sirkusteemalla. Infotilaisuuden jälkeen yhteispotrettiin istahtivat (kuvassa vas.) Elviira-siivoojaklovni (Minnamaria Koistinen), tapahtumatuottaja Heli Sutinen, nuoriso-ohjaaja, sirkustaiteen moniosaaja Mohamed Hamed, tapahtuma-assistentti Tiina Nissinen ja Sirkus Vinksin Vonksinin sirkustirehtööri Veronica von Vinks (Terhi Siippainen).

Ihan hengästyttää, kun käy läpi 9.6. käynnistyvän Vekara-Varkaus-tapahtumaviikon ohjelmistoa. Ohjelmatarjonta on kasvanut mittasuhteisiin, joista todella voi olla ylpeä. Festivaalin mittoihin kasvanut Vekara-Varkaus viettää nyt 20-vuotisjuhlaansa – tarjoten mittavan verkostonsa avulla monenlaisia elämyksiä. Yleisön lempiohjelmat ovat vakiinnuttaneet paikkansa, kilpailut ovat lisääntyneet ja sisältö on monipuolistunut tehden vekaraviikosta sekä värikkään että iloisen.

Festivaaliviikko yhdistää perheet, sukulaiset ja ystävät kohtaamaan ja kokemaan yhdessä. Jo toinen sukupolvi pääsee iloitsemaan vekaraviikon monipuolisesta annista. Uuden oppiminen ja taitojen karttuminen – unohtamatta koettuja elämyksiä – kantavat pitkään tapahtuman jälkeenkin.

– Lukuisat yksittäiset taitajat, yhdistykset, yritykset ja kaupungin yksiköt pääsevät tuomaan esiin omaa erikoisosaamistaan suurelle yleisölle lämminhenkisessä konseptissa. Vekara-Varkauden ohjelmistossa mukana oleminen on monelle yhteistyökumppanille itsestään selvyys ja sisältöä suunnitellaan pitkin vuotta, kertoo tapahtumatuottaja Heli Sutinen, joka on ollut järjestämässä Vekara-Varkautta sen alusta alkaen.

Juhlavuoden teemana on sirkus – tarjoten värikkäitä sirkusesityksiä sekä työpajoissa mahdollisuuden opetella taikatemppuja, akrobatiaa ja jongleerausta. Pienemmät  lapset pääsevät leikkimään mm. sirkusteemaisen näyttelytilan työpajoissa ja isommat opettelemaan parkouria sekä tanssin ja jongleerauksen yhdistelmää.

Juhlavuoden Vekarakummi on maailmanmestaritaikuri Simo Aalto, joka esiintyi ensimmäisessä Vekara-Varkaus-tapahtumassa kaksi vuosikymmentä sitten. Sirkusteemaa koetaan myös Seikkailujen Saarella Lastenkulttuurikeskus Verson toteuttamana. Sirkusta tuovat festivaaliviikolle myös Viipurin lastensirkus Metsha ja Afrosirkus Pieksämäeltä.
Tapahtumaviikon uutuuksia ovat mm. bussiretket Puutarhatila Nyyssöselle ja Härkämäen tähtitornille. Työpajojen uutuuksina maalataan Taulumäen torin bussipysäkit, leivotaan kolttosia ja kakkutikkareita, piirretään mangaa ja sirkusperhepotretteja, opetellaan valokuvien käsittelyä ja nypläystä. Liikunnan iloa on tarjolla mm. parkourin ja frisbeegolfin  työpajoissa.

Kotimaiset yrtit tulevat tutuiksi yrttipajassa ja toiveita lähetetään taivaalle ilmapallojen matkassa Terassikahvila Tornista.

Viikkoa toteutetaan myös ”vanhoilla raameilla uusin kujein”. Erikoisuutena on mm. Suomen hitain ja hiljaisin mielenosoitusmarssi, mikä nähdään Kesäkadulla, kun Kilpikonnaharrastajien konnat marssivat virallisten papereidensa puolesta. Ja ”kaiken kansan pippaloita” ja kestosuosikkeja on tarjolla monensorttisia.

Jätä kommentti