70-vuotias Suomi-Venäjä-Seura on yhä ajankohtainen

Spread the love

Suomi-Venäjä-Seuran Itä-Suomen piirijärjestö kokosi viikonloppuna 12.-13.4. Saarijärvellä järjestettyyn seminaariin ja piirikokoukseen yli 70 keski- ja itäsuomalaista seuratoimijaa.
Lauantain seminaarissa tehtiin katsaus seuran 70-vuotiseen historiaan sekä Suomen ja Venäjän suhteisiin. Seminaarissa esiintyivät dosentti ja Helsingin yliopiston lehtori Arto Luukkanen ja Suomi-Venäjä-Seuran resurssipäällikkö Matti Moilanen. Aiheena oli Suomen ja Venäjän suhteiden haasteet sekä menneisyydessä että nykyaikana.

Todettiin, että keskinäinen kunnioitus on hyvien ystävyyssuhteiden pohja. Seuran toiminnan perustana on aito ihmisten välinen vuorovaikutus.Seura toimii keskustelufoorumina ja aloitteentekijänä Venäjä-aiheisessa keskustelussa.

Seminaarissa keskusteltiin myös Venäjän ja Ukrainan nykytilanteesta. Todettiin, että rauhanomainen keskusteluyhteys on tärkeää säilyttää ja toivotaan, että kriisiin syntyy rauhanomainen ratkaisu ja naapurimaiden suhteet palautuvat ennalleen.

Osa seminaaria olivat kertomukset seuratoimijoiden omista Venäjä-kokemuksista ja siitä, mikä Venäjässä vetää. Yhdessä pohdittiin, mitkä voisivat olla ne asiat, joilla nuoria saataisiin kiinnostumaan venäjän kielestä ja Venäjästä maana, sekä tietenkin myös seuratoiminnasta. Nykykulttuuri, extreme- ja kaupunkimatkailu ja mielenkiintoinen kieli ovat hyviä vetonauloja.

Illalla järjestettiin Suomi-Venäjä-Seuran Itä-Suomen piirin 70-vuotisjuhla, johon sisältyi tanssi-, musiikki- ja lauluesityksiä alueen maahanmuuttajien esittämänä. Vaajakosken Venäjä-seuralle luovutettiin 1000 euron arvoinen Ladna-palkinto, jonka myöntää valtakunnallinen Suomi-Venäjä-Seura aktiivisesta toiminnasta.

Sunnuntain 13.4. vuosikokous käsitteli sääntömääräiset asiat ja valitsi Itä-Suomen piirille uuden hallituksen sekä Itä-Suomen piirin edustajat koko seuran valtuustoon alkavalle kolmivuotiskaudelle.

Piirihallituksen kokoonpano toimikaudelle 2014–2015 on seuraava:

Puheenjohtaja: Juha Koivula, Varkaus
1. varapuheenjohtaja: Meeri Hytönen, Suolahti
2. varapuheenjohtaja: Ulla-Maija Suuniittu, Mikkeli

Hallituksen muut jäsenet:
Eero Korhonen, Vehmersalmi
Asko Julkunen, Iisalmi
Lauri Kosonen, Punkaharju
Erkki Muukkonen, Rantasalmi
Markku Hartikainen, Vaajakoski
Martti Misukka, Jämsä
Marja Jänis, Joensuu
Kalle Lintunen, Värtsilä
Anja Haverinen, Kesälahti
Pertti Saarelainen, Lieksa
Piirin edustajat Suomi-Venäjä-Seura ry:ssä toimikaudella 2014–2017 ovat:
Juha Koivula, Varkaus
Päivi Heikkinen, Siilinjärvi
Tapio Heimonen, Äänekoski
Sonja Kortelainen, Joensuu
Ahti Ilvonen, Kitee
Kaisa Hänninen, Punkaharju

Suomi-Venäjä-Seuran Itä-Suomen piirijärjestö ry koostuu 51 paikallisosastosta, jotka sijaitsevat Keski-Suomen, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Savon maakunnissa. Seura on Suomen ja Venäjän välillä kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen yhteistyötä sekä kulttuuri-, ympäristö- ja taloudellisia suhteita rakentava järjestö. Seura tarjoaa monipuolisen toimintakanavan Venäjästä kiinnostuneille kansalaisille ja yhteisöille sekä toimii yhteistyökumppanina Venäjältä Suomeen suuntautuvassa kansalaistoiminnassa.

Jätä kommentti