Ansiomerkkejä Eläkkeensaajien juhlassa

Spread the love

Varkauden Eläkkeensaajat ry:n 50-vuotisjuhlan yhteydessä jaettiin Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry:n myöntämiä ansiomerkkejä.

EKL:n hallituksen myöntämän tunnustusmitalin saivat Raili Wright ja Kaija Nissinen, EKL:n hallituksen myöntämän kultaisen ansiomerkin saivat Heikki Alanen, Airi Onjukka, Asko Paukkonen, Leo Suhonen ja ToivoTarvainen, EKL:n Kuopion piirin hallituksen myöntämän hopeisen ansiomerkin saivat Marja Hirvonen, Irja Hämäläinen, Siiri Ikonen, Hilkka Nissinen ja Teuvo Törrönen.

Varkauden Eläkkeensaajat ry:n puheenjohtaja Heikki Alanen totesi puheenvuorossaan, että Varkaudessa toimii useita eläkeläisjärjestöjä tekemässä erittäin paljon ja hyvää työtä jäsenistönsä hyväksi.

– Viikosta toiseen kokoontuu erilaisia ryhmiä liikkumaan, keskustelemaan ja harrastamaan mitä erilaisempia asioita – jokainen osallistuu voimiensa mukaan. Tämä on erittäin tärkeää sosiaalista kanssakäymistä ja kunnosta huolehtimista.

– Ikäihmisten määrä kasvaa vuosi vuodelta yhä enemmän. Elämme keskimäärin vanhemmiksi kuin muutama vuosikymmen taaksepäin. Me tarvitsemme oikean ja asianmukaisen hoidon siihen saakka, kuin meillä jokaisella on elinpäiviä. Meidän äänemme on kuuluttava myös tässä kaupungissa, kun päätöksiä tehdään ikäihmisten palveluista ja heidän asioistaan, peräsi Alanen ja toi esille liikkumisen hankaluuden ihmisillä, joilla ei ole omaa autoa.

– Pali kuljettaa viitenä päivänä viikossa, eikä se liiku enää iltasella. Tietysti taksikyyti pelittää, mutta valitettavasti monella eläkeläisellä ei ole siihen taloudellisia edellytyksiä, sanoi Alanen ja kysyi, onko kovin vaikeasti järjestettävissä Palin liikkuminen esim. teatteri-iltoina ja sunnuntaina, jotta voisi osallistua esim. jumalanpalveluksiin.

Vanhusneuvosto on viime syyskuussa tehnyt aloitteen, että arkisin klo 10-14 välillä ikäihmiset voisivat päästä esim. puolella hinnalla hoitamaan asioitaan kaupunkiin ja käyttämään tarvitsemiaan palveluita.

– Valitettavasti virkamiehen päätöksellä asiaan ei tule muutosta ainakaan tämän vuoden puolella. Toivottavasti asia kuitenkin etenisi virkakoneistossa ja päivisin lähes tyhjillään olevat linja-autot saisivat lisää matkustajia. Vai löytyykö meistä autoilevista henkilöistä niitä, jotka ovat valmiita ottamaan toisen kyytiin ja tällä tavalla laittaa hyvän asian kiertämään, Alanen kysyi.

[sam id=4 codes=’false’]

Jätä kommentti