Joutenlahden aluekehityshanke mielenkiintoinen

Spread the love
Liikenneviraston pääjohtaja Antti Vehviläisen mukaan perusväylänpidon leikkaukset tulevat näkymään alemman tieverkon kunnossa.
Liikenneviraston pääjohtaja Antti Vehviläisen mukaan perusväylänpidon leikkaukset tulevat näkymään alemman tieverkon kunnossa.

Varkaudesta Joensuun suuntaan autolla ajaneet tuntevat hyvin valtatie 23:n profiilin ja geometrian. Tienparannuksesta on puhuttu pitkään ja nyt välillä Varkaus-Karvio työt ovat käynnistyneet. Tietä kunnostetaan ”palasina”, nyt ensialkuun viiden miljoonan euron voimin.

– Jokainen uudistus ja kaikki hankkeet, vaikka tukevatkin rahoitusteknisistä syistä paloissa, ovat tervetulleita, sanoi Liikenneviraston pääjohtaja Antti Vehviläinen, joka tutustui tiehankkeen starttivaiheeseen.

– Ongelmana tällä hetkellä Suomen valtion taloudessa – ei pelkästään infran rakentamisessa, vaan myös muilla puolilla – on raha. Valtatie 23:lla joudutaan palasina menemään eteenpäin – sitä mukaa kuin rahaa saadaan.

– Kaiken kaikkiaan voidaan todeta, että kehysriihi kohteli liikennettä ja liikenneinfraa Suomessa aika julmasti. Joudutaan leikkaamaan suuria summia pääsääntöisesti perusväylänpidosta, joka valitettavasti tulee näkymään pitkällä juoksulla varsinkin alemman tieverkon kunnossa, sanoi Vehviläinen, jonka mukaan monien muiden isojen hankkeiden ohella yhtenä kärkihankkeena tulee olemaan Itä-Suomessa 5-tien väli Mikkeli-Juva.

Pääjohtaja Vehviläinen tutustui Varkaudessa Joutenlahden aluekehityshankkeeseen, jonka hän näki mielenkiintoisena ja mahdollisuuksia tarjoavana.

– Puhutaan isosta, kaupungin keskellä olevasta, käyttämättömästä maa-alueesta, joka sijaitsee logistisesti loistavalla paikalla. On ratapiha, rautatiet, kaupungin tieverkosto ja valtatie.

Samaa sanoivat myös kansanedustaja, valtionvarainvaliokunnan liikennejaoston puheenjohtaja Kari Rajamäki, Pohjois-Savon ELY-keskuksen johtaja Petri Keränen sekä Pohjois-Savon liiton maakuntajohtaja Jussi Huttunen. Alueen todettiin olevan positiivinen mahdollisuus Varkauden kaupungin verotuloille.

Joutenlahden kauppa- ja vetovoimakeskuksen aluekehityshankkeen nykytilannetta selostaessaan Varkauden kaupungin tekninen johtaja Arto Lehtonen kertoi neuvotteluja käytävän kolmen ehdokkaan kanssa. Tavoitteena on saada valinta tehdyksi kesälomien jälkeen ja näin ollen valittu yhteistyökumppani pääsee töihin syksyllä, jolloin hanke varsinaisesti käynnistyy. Eli tällä hetkellä hankkeen valmisteluvaihe on hyvää vauhtia käynnissä.

Teksti ja kuva: Vesa Moilanen

[sam id=4 codes=’false’]

Jätä kommentti