Varkauden Teatterin 110-vuotisjuhlasyksyn avaa Iltatähti -musiikkikomedia

Spread the love

Sarianne Tursaan uudelleen sovittama ja ohjaama Iltatähti-musiikkikomedia saa ensi-iltansa lauantaina16.9.2023 Varkauden Teatterin syysnäytäntökauden ensimmäisenä ensi-iltana. Raila Leppäkosken musiikkinäytelmä on tuuletettu versio Ryhmäteatterin 90-luvulla tunnetuksi tekemästä hittinäytelmästä.

Kabareemainen musiikkikomedia sisältää häpeilemätöntä kasariestetiikkaa sekä parikymmentä musikaaleista, elokuvista ja radiosta tuttua kappaletta menneiltä vuosikymmeniltä. Varkauden Teatterin livebändi, kapellimestarinaan Sami Ruutiainen, tahdittaa näytelmän tarinaa.

Tarinan pääosissa liihottavat Vanhainkoti Iltatähden kolme iäkästä asukasta, Olga, Eeva ja Hertta. Daamit tekevät osastollaan lennokkaita siirtymiä uniin ja unelmiinsa – välillä spontaanisti, välillä lääkityksen avulla. Haaveissaan naiset ovat mitä ja keitä haluavat, heihin eivät yllä aika tai painovoima, eikä ihailijoita puutu…

Iltatähti saa syysnäytäntökauden aikana 25 esitystä ja se jatkaa ohjelmistossa vielä keväällä 2024.

Äänihaastattelussa Varkauden Teatterin teatterinjohtaja Juha Vuorinen ja Iltatähti-näytelmän sovittaja, ohjaaja Sarianne Tursas

Jätä kommentti