Maximin syysmatineat alkavat

Spread the love

Jälleen on laatuelokuvia valkokangas pullollaan, kun Varkauden elokuvateatteri Maximin odotettu syyskauden matineasarja alkaa sunnuntaina 10. syyskuuta. Matineasarjassa esitetään kuusi kiinnostavaa ja laadukasta elokuvaa. Kutakin elokuvaa esitetään kahdesti, esityspäivät ovat sunnuntai ja tiistai.

Syksyn kausi alkaa elokuvalla Harold Fryn toiveikas taival, tarinalla ikämiehestä, joka on epäonnistunut elämässään kaikessa tärkeässä: aviomiehenä, isänä ja ystävänä. Nyt Harold kuitenkin yllättää niin itsensä, vaimonsa, kuin kaikki muutkin. Kun Harold kuulee vanhan ystävänsä olevan saattohoidossa, hän päättää lähteä jalan matkaan ystävänsä luo. Pian matka koko maan halki tekee hänet tunnetuksi ympäri Englannin. Hettie McDonaldin ohjaaman sympaattisen draamakomedian päärooleissa ovat Jim Broadbent ja Downton Abbeysta tuttu Penelope Wilton

Teemu Nikin ohjaama Peluri – Kuolema on elävien ongelma on sysimusta, komediankin sävyjä saava draama ruumisautobisneksen halvimmista kuskeista, Ristosta ja Artosta. Miehet ovat joutuneet tilanteeseen, jossa kaikki on mennyt pieleen ja uusi alku olisi tarpeen. Risto on pelannut kotinsa ja perheensä ja Arto on saanut niskakipuja hoidattaessaan kuulla, ettei hänellä ole käytännössä juurikaan aivoja. Toivoa kuitenkin on, ainakin epätoivoa. Elokuvan pääosissa ovat Pekka Strang ja Jari Virman.

Golda on muotokuva ainutlaatuisesta naisesta ja johtajasta, Israelin ensimmäisestä ja toistaiseksi ainoasta naispuolisesta pääministeristä Golda Meiristä, jota häikäisevästi elokuvassa esittää Helen Mirren. Guy Nattivin ohjaama elokuva keskittyy vaikeisiin velvollisuuksiin ja päätöksiin, joita Meir kohtaa luotsatessaan Israelia Jom Kippurin sodassa vuonna 1973.

Ranskassa reilusti yli miljoona katsojaa teattereihin koonnut kesähitti Rikos on minun on samaan aikaan ovela bulevardikomedia, feministinen parodia sekä originellin epäkorrekti farssi. Francois Ozonin ohjaaman hulvattoman elokuvan päätähtinä ovat Nadia Tereszkiewicz, Rebecca Marder, Fabrice Luchini ja Isabelle Huppert.

Ruotsalaiselokuva Andra akten – Toinen näytös kertoo juuri eläköityneestä Evasta, jonka aika käy pitkäksi avioeron ja lapsen etääntymisen vuoksi. Evalle tarjoutuu yllättäen mahdollisuus työkeikkaan, josta hän ei voi kieltäytyä – suuri tähtinäyttelijä, hieman erikoinen Harald on saanut aivohalvauksen ja tarvitsee kuntoutusta omassa kodissaan. Se mikä alkaa katastrofina, kasvaa lämpimäksi ystävyydeksi, orastavaksi elämäniloksi ja toivoksi siitä, ettei elämä olekaan vielä ohitse. Mårten Klingbergin ohjaamaa ja suomalaisten Vera Kiiskisen ja Anna Heinämaan käsikirjoittamaa draamakomediaa tähdittävät Lena Olin ja Rolf Lassgård.

Matineasarjan marraskuun lopulla päättää elokuva Ihmeiden äärellä. Se on hyväntuulinen draamakomedia pienen irlantilaiskylän naisista, jotka voittavat pyhiinvaellusmatkan Ranskan Lourdesiin ja pääsevät ensimmäistä kertaa hetkeksi irti ahtaista ympyröistään. Matka myös avaa vanhoja haavoja, mutta muistuttaa lopulta lempeästi kaikkein tärkeimmästä: ystävistä ja rakkaista, jotka seisovat rinnallamme. Thaddeus O’Sullivanin ohjaaman ihanan railakkaan ihmissuhde-elokuvan pääosissa ovat Maggie Smith, Kathy Bates, Agnes O’Casey ja Laura Linney.

Jätä kommentti