Tulossa: Varkaus-päivät – ihan omanlainen kaupunkitapahtuma

Spread the love

Varkaus-päivät on kaikkien varkautelaisten yhteinen, ihan omanlainen kaupunkitapahtuma, jota vietetään vuosittain syyskuun toisella viikolla. Varkaus-päivät on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä, jonka teemana on ”Elävä perintö”. Tänä vuonna Varkaus-päiviä vietetään perjantaina 8.9. ja lauantaina 9.9. Päiville on tulossa yli 30 ohjelmasisältöä – jokaiselle löytyy mielenkiintoista kokemista ja näkemistä kahden päivän aikana.

Ohjelma toteutuu paikallisten toimijoiden voimin ja puuhaa riittää niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Luvassa on monipuolista tekemistä ja kokemista aina erilaisista luontoelämyksistä uudenlaisiin elokuvanäytöksiin. Tapahtumissa kuullaan musiikkia, nähdään teatteria, lauletaan yhdessä, tutustutaan harrastusmahdollisuuksiin, nähdään näyttelyitä, tehdään ostoksia takakonttikirppiksellä, tutustutaan paikallishistoriaan ja tuuletetaan kansallispukuja. Tapahtuman päättää valotaideinstallaatio Niittylässä.

Tapahtumakokonaisuutta koordinoi Varkauden kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut. Päivien ohjelmasisällöistä löytyy aikataulut netissä: varkaus.fi/varkauspaivat

Äänihaastattelussa Varkauden kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden johtava kulttuurituottaja Terhi Siippainen, Varkauden kaupungin nuorisopalveluiden erityisnuorisotyöntekijä Petteri Vaalimaa ja Kirja-Varkaus ry:n puheenjohtaja Pirjo Nyyssönen

Jätä kommentti