Kansalaisaloite kannustaa uudelleen käytettävien hygieniatuotteiden suosimiseen

Spread the love

Kuluttajien kannustaminen uudelleen käytettävien tuotteiden suosimiseen tukee Suomen tavoitetta vahvistaa rooliaan kiertotalouden edelläkävijänä. Valtioneuvosto teki periaatepäätöksen kiertotalouden strategisesta ohjelmasta 8.4.2021. Valtioneuvoston periaatepäätöksessä todetaan, että tavoitteiden toteutuminen edellyttää toimia ja muutosta kaikilla sektoreilla: yrityksissä ja kunnissa sekä valtionhallinnossa. Tavoitteena on muutos, jolla kiertotaloudesta luodaan talouden uusi perusta vuoteen 2035 mennessä.

Kansalaisaloitteessa ehdotetaan kestävien ja uudelleen käytettävien kestovaippatuotteiden verokannan alentamista nykyisestä 24 prosentista 10 prosenttiin. Tuoteryhmään kuuluisivat erilaiset kestovaipat ja niiden käyttöön liittyvät pestävät tarvikkeet. Samoin ehdotetaan, että kuukautiskestotuotteiden kuten kestositeiden, kuukautiskuppien, kuukautisalushousujen ja luonnonsienitamponien arvonlisävero täytyisi kokonaan poistaa.

Äänihaastattelussa Kodin kestot ry:n varkautelainen tukihenkilö Aulikki Etelärinne

Jätä kommentti