Viikonlopun Dekkarit-festivaali käyntiin Pieksämäellä

Spread the love

Tänä viikonloppuna 28.-30.7. vietetään Pieksämäen Dekkarit -festivaalia Häkkilän tilalla. Rikoskirjallisuuden ystäville festivaalia on järjestetty Varkaudessa vuodesta 2016 lähtien Dekkarit – Rikospaikkana Varkaus -nimellä. Nyt dekkaritapahtuma järjestetään seitsemättä kertaa – ensimmäisenä vuonna teemana oli Outsiderin, Aarne Haapakosken kirjallinen tuotanto, Kalle Kustaa Korkin seikkailuja.

Festivaalin ensimmäisen päivän iltarupeaman aikana esittäytyi kaksi dekkaristia – Tiina Martikainen teemalla ”Poliisikoirat dekkareissa” ja pieksämäkeläinen Tuire Malmstedt otsikolla ”Perhesalaisuuksia”. Perjantai-illan päätti Graham Greenen kirjoittama ja Carol Reedin ohjaama klassikkoelokuva Kolmas mies. Elokuvan alusti dekkaristi, elokuvakriitikko Valtteri Mörttinen. Elokuva esitettiin perinteisellä tavalla 35 millimetrin mustavalkofilminä.

Lauantain ja sunnuntain ohjelma on netissä osoitteessa: hakkilantila.fi

Äänihaastattelussa dekkarikirjailija Tuire Malmstedt

Jätä kommentti