SM-pilkki kilpaillaan Sotkamon Nuasjärvellä

SM-pilkki pilkitään tänä vuonna lauantaina 25. maaliskuuta Sotkamon Nuasjärvellä. Kilpailun esikilpailu kilpailtiin 25. helmikuuta, ja siihen osallistui noin 170 pilkkijää. Varsinaiseen SM-pilkkiin odotetaan noin 700 osallistujaa ja kärkisijoista on luvassa kova kamppailu.
Helmikuun 25. päivä pidettyyn esikisaan osallistuneet saivat esimakua Nuasjärven haasteista ja mahdollisuuksista. Kilpatulokset antavat ymmärtää, että tulossa voisi olla niin kutsuttu grammapeli. Kunnon ahvenparven löydyttyä saattaa kuitenkin nousta kalaa jopa kilokaupallakin. Parhaiten esikisassa onnistui Kallan Kalakavereita edustanut Jussi Voutilainen, joka kantoi vaa´alle melkein 5,5 kiloa painaneen saalispussin.

Kilpailualue on saanut sääntöjen mukaisesti levätä pari viimeisten viikon aikana. Rauhoitus alkoi 11.3. ja se päättyy 25.3. klo 10.00, eli SM-pilkin alkamisajankohtana. Paikkaa valvotaan rauhoituksen aikana.

SM-pilkillä on omat kotisivut https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/smpilkki/, joista voi katsoa lisätietoja niin kisa-alueesta kuin muistakin tapahtumaan liittyvistä asioista. SM-pilkin kilpailutoimisto on pe 24.3. avoinna klo 15-20 osoitteessa Kekkolantie 6, 88490 Pohjavaara. Kilpailupäivän aamuna kilpailutoimisto avataan klo 7.00.

Huomionarvoista on myös se, että akkukaira on nyt sallittu kaikissa sarjoissa, paitsi – turvallisuussyistä – nuorten sarjoissa. Käyttö sallitaan kuitenkin alle 12-vuotiaiden sarjassa huoltajien käyttämänä.

Jätä kommentti