Tomas Käyhkö viime vuoden parhaaksi urheilijaksi

Varkaudessa käynnistyi vuoden 1990 maaliskuussa todella laaja-alainen urheiluseurojen ja liikuntajärjestöjen toteuttama yhteistoiminta, mikä on ollut Suomen maan oloihin todella ainutlaatuista paikkakuntakohtaista järjestöjen välistä verkostoitumista.

Pitkäjänteisen toiminnan toteuttamisen kunniaksi palvelujärjestö Varkauden Urheiluseurat ry järjesti yhteistyön vuosipäivänä tiistaina 14.3. varkautelaisen liikunnan ja urheilun historiaa kunnioittavan sekä tulevaisuuteen suuntaavan Yhteistyössä Liikunnan ja Urheilun Jäljillätilaisuuden. Juhlassa varkautelaisen liikunta- ja urheilutoiminnan tutkimustyötä ja sen tarvetta valotti emeritusprofessori Hannu Itkonen. Varkauden tervehdyksen esitti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kati Hynninen.

Tilaisuudessa julkistettiin historiaa kunnioittaen neljä Varkauden Urheilun ja Liikunnan Kunniagalleriaan nimettyä henkilöä. Kunniagalleriaan numerolla 33 Varkauden Urheiluseurat ry:n hallitus oli nostanut edesmenneen WP 35 -seuran jääpallolegenda Vilho Kantasen. Kreikkalais-roomalaisen painin taitaja Varkauden Tarmon Veikko Tarvainen oli edesmenneistä toinen galleriaan nimetty henkilö. Kolme kertaa Suomen parhaaksi jääpalloilijaksi nimetty WP 35:n Jorma Saastamoinen pokkasi kunniakirjan nro 35.  Ottelukauden 1992 – 1993 maamme parhaaksi lentopallon tuomariksi nimetty Varkauden NMKY:n Heikki Hakuli oli tarkoitus kukittaa tilaisuudessa Kunniagalleriaan nimettynä henkilönä numerolla 36, valitettavasti hän kuoli juhlaa edeltävän viikon keskiviikkona, myös hyvin aktiivisesti moottoriurheilun ja yleisurheilun saralla toiminut ja vaikuttanut mies siirtyi organisoimaan ja viheltämään yläkerran kentille.

Urheiluseurat ry:n hallitus oli nimennyt yksituumaisesti jäsenseurojen parhaana urheilijana palkittavaksi Keski-Savon Keilailuliiton Mainareiden Tomas Käyhkön, joka saavutti v. 2022 yhden Euroopan mestaruuskilpailuiden hopean ja neljä EM-pronssia.

Jäsenseurojen vuoden 2022 parhaina urheilijoina palkittiin: ammunta: Rauno Peippo (Varkauden Ampujat), autourheilu: Joonas Pohjola (Varkauden Urheiluautoilijat), golf: Alpo Pakarinen (Kartanogolf), jousiammunta: Ville Hämäläinen (Varkauden Jousiampujat), judo: Eve Pöysti (Yama-Arashi), jääkiekko: Joona Viljakainen (Warkis Varkaus), jääpallo: Ari-Pekka Aho (WP 35), keilailu: Tomas Käyhkö (Keski-Savon Keilailuliiton Mainarit), lentopallo: Emma Häyrinen (Varkauden NMKY), moottorikelkkailu: Kari Nykänen (Varkaus Racing Team), moottoripyöräily: Jesse Mustonen (Varkaus Racing Team), moottoripyöräily: Niko Pekkonen (Warkauden Moottoripyöräurheilijat), nyrkkeily: Kalle Mikkonen (Varkauden Voimailuseura), pesäpallo: Roope Reponen (Puurtilan Kisa-Pojat), pararatsastus: Hanne Soininen (Ratsastusseura Hakkapeliitat -71), ratsastus: Eerika Karvinen (Varkauden Urheiluratsastajat), salibandy: Henri Turunen (Varkauden Tarmo), suunnistus: Tapio Tikkanen (Savon Suunta), taitoluistelu: Emma Leikas (Varkauden Tarmo), triathlon: Johanna Lahikainen (TDT Triathlon Club), uinti: Samuel Hartikainen (Varkauden Uimarit) ja yleisurheilu: Laura Ollikainen (Varkauden Kenttä-Veikot).

Helen Tytenko

Tilaisuudessa kunniakirjan ja kukkakimpun niiasi nuorten ukrainalaisten luistelijoiden sopeuttamista suomalaiseen yhteiskuntaan edesauttanut Varkauden Tarmon taitoluistelun valmentaja Helen Tytenko.

Tästä klikkaamalla avautuu juhlan PowerPoint -esitys Varkauden Urheiluseurat ry:n kotisivulta, lataamalla PowerPoint -esitys.

Jätä kommentti