”Nämä kaksi jalkaa eivät kuulu minulle” – Uuno Kailaksen novelleja

Mutta kuolema ei ole mitään… Kuolemassa ei ole tajunnalleni mitään turvaa eikä ajatukselleni mitään saalista.

Nurkka Kustannus on julkaissut hiljattain Nämä kaksi jalkaa eivät kuulu minulle -kokoelman, joka pitää sisällään Uuno Kailaksen novelleja. Kirjan novellit on kuvittanut savonlinnalainen kuvataiteilija Juho Sihvonen.

Uuno Kailas (1901 – 1933) oli yksi tunnetuimpia Tulenkantajiin kuuluneista jäsenistä. Nizzassa vain 31-vuotiaana kuollut kirjailija jätti jälkeensä perinnön, joka koostuu runoista, käännöksistä ja proosasta.

Nämä kaksi jalkaa eivät kuulu minulle -kokoelma pitää sisällään kahdeksan Uuno Kailaksen novellia. Hänen novelleissa toistuvat mielen järkkyminen, traumat, ulkopuolisuus ja sairauksien aiheuttamat pelot, suurimpana niistä kuolema.

Jätä kommentti