Tehdään asioita näkyväksi ja tuetaan tervettä mieltä

Varkauden kaupungin nuorisotoimi, nuorten mielenterveyspalvelut ja Mielenterveysomaiset ry ovat ryhtyneet yhteistyöhön seuraavaan projektiin: Varkautelaisilta ryhdytään keräämään Kauniita lauseita kyselyllä, joka käynnistetään Valtakunnallisen mielenterveysviikolla 47. Kysely toteutetaan paperiversiona laatikoihin, joiden paikat ovat seuraavat: kirjasto, uimahalli, kaupungintalo, Navitas, Mielitupa, Nuorten Talo, Varkauden Teatteri, Hyvinvointikeskus Aalto ja Waltterin koulu. Mahdollisuus on vastata myös sähköiseen kyselyyn.

Yhteistyökumppaneina ovat: Varkauden kaupungin nuorisotoimi, nuorten perusterveydenhuollon mielenterveystyö, kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, Päiviönsaaren päiväkoti, Louhirinteen, Käpyrinteen ja Kangaslammin vanhusten yksiköt, Vekaravarkaus, Savon mielenterveysomaiset ry, Mielitupa, Harjurannan nuorisoteatteri ja Varkauden teatteri.

Yhteistyöhön on pyydetty myös Varkauden kaupunkikeskustaa. Yhteistyökumppaneita kartoitetaan lisää syksyn -22 ja kevään -23 aikana. Tapahtumasta on tiedotettu Mielitekomedia hanketta ( Mielitekomedia | Hyvällä mielellä Pohjois-Savo 2021-2030 -hanke) ja he ovat kiinnostuneita yhteistyöhän ja osallistumaan tapahtuman suunnitteluun ja mahdollisesti toteutukseen.

Kevään 2023 aikana järjestetään taidetyöpajat yhteistyökumppaneiden kanssa. Taidetyöpajoissa työstetään maalauksia/ kuvia Kauniiden lauseiden pohjalta. Kuvista rakennetaan ”mielenosoituskylttejä”.

Toukokuussa -23 viikko 21 on kansainvälinen Mental Health Art Week eli MHAW.Varkaudessa järjestetään silloinHyvän mielenosoitus keskiviikkona 24.5.23 klo 18

Hyvän mielenosoitukseen kutsutaan kaupunkilaisia, eri toimipisteistä henkilöitä ja myös taidepajoihin osallistuneita yksiköitä. Hyvän mielenosoitus päättyy Taulumäen torille, missä on päätösjuhlatilaisuus. Juhlatilaisuudessa on puhujia ja musiikkia. (mm. Varkauden Teatteri)

Hyvän mielenosoituksen kylttien esille laitosta pohditaan yhteistyötä Varkauden yrittäjien kanssa. Kyltit voitaisiin sijoitta ympäri Varkautta yritysten näyteikkunoihin.

Tavoitteet:

  • Osallisuuden ja yhteisöllisyyden lisääminen ja kokeminen Varkaudessa
  • Hyvien ja kauniiden asioiden pohtiminen, esille tuonti ja ilmaisu
  • Yhteistyön lisääminen Varkauden kaupungin eri toimijoiden ja palveluyksiköiden välillä
  • Varkauden kaupungin näkyvyyden lisääminen niin valtakunnallisessa kuin maailmanlaajuisissa verkostoissa

Äänihaastattelussa psykiatrinen sairaanhoitaja, taideterapeutti Riitta Pasanen, nuorisopalvelujen lähiesimies Kati Rytilahti ja omaistyöntekijä Ritva Parviainen

Jätä kommentti