Tulossa: naivismin juhlaa – avoin yleisötapahtuma Wäinölä-Areenalla

Taidekeskus Väinölä järjestää Varkaudessa naivistifestivaaliviikon 2.-10.7. Viikko liittyy Väinölän jokavuotiseen ILOA… NAIVISTIT -kesänäyttelyyn. Naivistifestivaalin juhlaviikko käynnistyy avoimena yleisötapahtumana lauantaina 2. heinäkuuta. Tilaisuus alkaa uudistetulla Wäinölä-Areenalla kello 13, jolloin galleristi Timo Hämäläinen toivottaa yleisön tervetulleeksi ja Suomen Naivistit ry:n puheenjohtaja Marja-Muusa Hämäläinen johdattelee juhlanäyttelyyn – katsahtaen myös kuluneen kymmenen vuoden tapahtumiin.

Ohjelma jatkuu kolmen emeritusprofessorin esityksillä. Professori Seppo Knuuttila tarkastelee puheessaan taiteen ja huumorin avoliittoa. Liikunnallisen tauon jälkeen siirrytään runojen maailmaan professori Lauri Laakson esittäessä näyttämöversion kirjailija Jukka Itkosen kokoelmasta Laulavat lenkkitossut. Professori Hannu Itkonen vastaa esitelmässään kysymykseen ”Keitä naivistit ovat?”.

Professoriesiintymisten jälkeen Marja-Muusa Hämäläinen ja Laura Ortju esittelevät toimittamaansa Elämän kuvaajat – maailmojen avaajat -teosta. Hiljattain ilmestynyttä kirjaa on kuvattu merkittäväksi kulttuurihistorialliseksi teokseksi, joka kertoo niin kuvin kuin sanoinkin naivistitaiteen monimuotoisesta tekemisestä Suomessa. Tilaisuuteen sisältyvät naivistien haastattelut konkretisoivat sitä yksilöllistä tekemistä, jota jokainen naivistitaiteilija toteuttaa omista lähtökohdistaan ja mieltymyksistään ponnistaen.

Jätä kommentti